MS Hastaları İçin Yeni Bir Umut

Multipl Skleroz hastalığı ile mücadele eden hastalar için umut olacak bir gelişme yaşandı. 8 yıldır bu hastalıkla mücadele eden 25 yaşındaki Sabahat Ünalan, "Alemtuzumab" yöntemi ile sağlığına yeniden kavuştu.

MS Hastaları İçin Yeni Bir Umut

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’de henüz onaylanmayan “Alemtuzumab” tedavisini Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı özel izinle 25 Yaşındaki MS hastasına uyguladı. Tedavi Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı ancak henüz ülkemizde izin çıkmadı. Ünalan, 2009 yılından beri bu hastalıkla mücadele ediyordu. Artık bünyesi ilaç tedavilerine yanıt vermeyen Ünalan, son dönemlerde yürüyememe sorunu ile karşılaştı. Şikayetleri artan hasta Sağlık Bilimleri

Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Burada ise Türkiye’de ilk olarak yeni bir tedavi uygulandı.   MS Tüm Vücudu Etkiliyor Tedavi ile yeniden sağlığına kavuşan Ünalan, zor günlerini anlattı. Vücudunda uyuşmalar başladığını, daha sonra ise sağ ayağındaki güç kaybı nedeniyle yürüyemediğini belirtti. Bu aşamadan sonra ise MS hastalığı olduğunu öğrendi. Ünalan hastalığına rağmen eğitimine de devam etmiş. Yaklaşık 5 yıldır memur olarak çalışıyor. Hastalığını yenmek için sürekli hastaneye yatan Ünalan, aynı zamanda spor ve özellikle pilatesle kaslarını da güçlendirmiş. Bu hastalık tüm vücudu etkilediği için spor yaparak vücudunu güçlendirmiş.  3. basamak bir tedavi olan Alemtuzumab tedavisi, ilk iki tedavi uygulanmasına rağmen ilaca karşılık vermeyen kişilerde uygulanıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137