Omega 6 yağ asitleri, yeterli ve dengeli bir diyetin olmazsa olmazları arasındadır. Birçok sağlıklı gıdada bulunur. Omega 6 yağ asitlerini belirli bir dengede almak önemlidir.

Omega 6 yağ asitleri, birçok gıdada bulunan çoklu doymamış yağlardır. Linoleik asit, en yaygın formlardan biridir. Diğer tipler arasında araşidonik asit ve gamalinolenik asit bulunur.

Vücudunuzun düzgün çalışması için omega 6'ya ihtiyacı vardır, ancak vücut bunları kendi başına üretemez. Yani omega 6'ları gıdalardan almamız gerekiyor. Dikkat edilecek en büyük nokta 'denge'dir. Yüksek oranda omega 6 ile omega 3 yağ asitlerinin tüketilmesinin iltihaplanmaya ve kronik hastalığa katkıda bulunduğu düşünülmektedir.

19-50 yaş arası kadınların günlük ortalama 12 gram ve erkeklerin günlük ortalama 17 gram omega 6 yağ asidine ihtiyacı vardır. İşte omega 6 içeriği yüksek 8 besin.

BADEM

Badem, dünya çapında yetiştirilen yaygın bir yağlı tohumdur. E vitamini, manganez ve magnezyum ile birlikte mükemmel bir protein ve lif kaynağıdır. Bir avuç badem (25-30 gram) toplam 3,5 gram omega 6 içermektedir.

AVOKADO YAĞI

Avokado yağı, avokado posasından üretilen bir yemeklik yağdır. Antioksidan bakımından zengindir. Ayrıca yüksek bir dumanlanma noktasına sahiptir, yani parçalanmadan veya oksitlenmeden yüksek sıcaklıklara dayanır. Bu da pişirme, kızartma gibi yöntemler için onu ideal bir yağ haline getirmektedir. 100 gram avokado yağı yaklaşık 12,5 gram omega 6 içermektedir.

CEVİZ

Ceviz, mineraller ve lif bakımından oldukça zengindir. Cevizi kendi başlarına besleyici bir atıştırmalık olarak tüketebilir veya yemeklerin besin içeriğini artırmak için kullanabilirsiniz. 28 gram ceviz yaklaşık 11 gram omega 6 içermektedir.

KAJU

Kaju, bakır, magnezyum ve fosfor da dahil olmak üzere mikrobesinler açısından zengindir. Kajuyları çiğ tüketebilir veya bir gece boyunca ıslatıp bir mutfak robotunda püre haline getirerek kaju kreması haline getirerek yemeklerde, salatalarda veya sos olarak kullanabilirsiniz. 28 gram kaju yaklaşık 2.2 gram omega 6 içermektedir.

YUMURTA

Yumurta, içerdiği önemli besinlerle sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez parçasıdır. Yumurtaları tek başlarına veya yemeklerde, keklerde, sandviçlerde tüketebilirsiniz. Orta büyüklükte bir yumurta yaklaşık 0.6 gram omega 6 içermektedir.

TOFU

Tofu, soya sütünün pıhtılaştırılması ve soya pıhtılarının yumuşak bloklar oluşturmak üzere bastırılmasıyla yapılır. Protein, demir, kalsiyum ve manganez içermektedir. 100 gram tofu, yaklaşık 5 gram omega 6 içermektedir.