Pandemiyle Mücadelenin Vazgeçilmezleri: Enfeksiyon Uzmanları

Klinik mikrobiyoji ve enfeksiyon hastalıkları... COVID-19 salgını ile bu branşın önemi tüm dünyada arttı. Uzman sayısı yetersizliği kimi ülkelerde salgınla mücadeleyi zorlaştırırken, Türkiye şanslı ülkelerden biri oldu.

Pandemiyle Mücadelenin Vazgeçilmezleri: Enfeksiyon Uzmanları

Mikroskop bilim dünyası için en önemli icatlardan biri olarak kabul ediliyor. Mikroskobun icadıyla birlikte, bazı hastalıkların nedenlerinin mikroorganizmalar ya da mikroplar olduğu anlaşıldı. Londra’da 1850 yılında çok yaygın görülen kolera salgınında, kötü kokunun bir sonuç değil, neden olduğu sanılıyordu. Çünkü henüz bakteriler bilinmiyordu. Mikropların görülebilir olması, bilim tarihinde neden sonuç ilişkisinin kurulmasında büyük bir sıçramaya yol açtı. O nedenledir ki, bugün hala enfeksiyon hastalıkları uzmanları “kanıta dayalı tıbbın” en kararlı savunucuları olarak görülüyor.

COVID-19, enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına talebin önümüzdeki yıllarda tüm dünyada artacağını gösterdi. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül, enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının önemini TRT Haber'e anlattı:

"Enfeksiyon hastalıkları uzmanları bilimin gelişiminde öncüdür. Enfeksiyon hastalıkları uzmanları, gözle görülemeyen canlılar olan mikroorganizmaların insanlarda yaptıkları hastalıkları tanır ve tedavi etmeye çalışırlar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137