Tıpkı sarımsak yutma gibi pirinç yutarak da zayıflamaya çalışan kişilerin deneyip gördüğü ve çoğunun olumlu sonuçlar elde ettiği bu yöntem, çabuk acıkan kişilerin çaresi niteliğindedir. İştahı açık olup sürekli yemek yemek isteyen kişilerin iştahını kapatarak kilo almayı önlediği öne sürülüyor.

Zayıflama diyetlerinde olduğu gibi kilo verdirmeyen ancak çiğ olarak yutulduğunda iştah kapatma etkisi olan pirinci, sabahleyin tüketildiğinde gün boyu iştahsızlık görülecektir. Aniden bastıran tatlı krizlerinin bir anda son bulmasına yarayan pirinç yutma tekniği, yemek yeme isteğinizi önleyecek.

Ne kadar pirinç yutulmalı?

İştah kapatan pirinç yöntemini uygulayacaksanız, her gün birer birer arttırarak başlamalısınız. İlk gün 1 pirinç yutarken son günde 30 pirinç yutmalısınız. Daha sonrasında ise arttırdığınız gibi birer birer azaltma uygulamalısınız. Son aşamada pirinç kürü 60 gün devam etmiş olacak.

Pirinci 1 bardak ılık su ile yutup daha sonra yeniden 1 bardak daha ılık su içmeniz gerekiyor. 

Pirinç yutmak kaç kilo zayıflatıyor?

Yukarıda bahsedilen kurallara uyuduğu takdirde kişiden kişiye değişse de genel anlamda 2 ayda 8-14 kilo verebilirsiniz. Olumlu bir sonuç elde edip yeniden kürü denemek isterseniz, en az 3 ay geçmesini beklemelisiniz.