Prof. Dr. Orhan: Prostat Büyümesi Tedavi Edilmediği Takdirde Birçok Hastalığa Neden Olabilir

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Orhan prostat hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Orhan, yaptığı açıklamada, “Prostat büyümesi tedavi edilmediği takdirde böbrek yetmezliği gibi birçok hastalığa neden olabilir” dedi.

Prof. Dr. Orhan: Prostat Büyümesi Tedavi Edilmediği Takdirde Birçok Hastalığa Neden Olabilir

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Orhan, prostat büyümesine karşı idrar yolu problemleri hakkında bir konferans gerçekleştirdi.

Fırat üniversitesi Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen sunumda bilgilendirme yapan Prof. Dr. İrfan Orhan, prostat büyümesine bağlı idrar yolu problemlerinin 40 yaş üstü erkeklerin yaklaşık %75 'inde değişen şiddetlerde saptanabildiğini, bu belirtilere sahip erkeklerin yaklaşık %21'i nin beş yıl içerisinde cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Orhan, hastaların çeşitli tedavi alternatifleri ile şikâyetlerinin ve bazı tedaviler ile ameliyat ihtiyacının azaltılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Prof. Dr. İrfan Orhan, tedavi edilmediği takdirde böbrek yetmezliği gibi ciddi sonuçları olabilecek prostat büyümesinin, özelikle 50 yaş üstü erkeklerde dikkatli takip edilmesinin önem arz ettiğini söyledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 10. kat konferans salonunda düzenlenen sunuma Fırat Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve asistanlarının yanı sıra Elâzığ’da çeşitli hastanelerde görev yapan çok sayıda üroloji doktoru katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137