Omurganın sağ ya da sol tarafa doğru eğrilmesi ile karakterize olan skolyoz, günümüzde yaygın olarak görülen ortopedik bir problem.

Mediline Hastanesi Fizyoterapisti Muhammed Barış, Erken dönemde çok fazla belli olmayan skolyoz belirtisi ilerleyen dönemlerde farklı sağlık problemlerine de neden olabildiğini söyledi.

Skolyozun en yaygın belirtisinin sırt ağrısı olduğunu ifade eden Barış, Skolyozun şiddetine ve türüne göre vakadan vakaya değiştiğini kaydetti.

Fizyoterapist Barış, Skolyoz tedavisinde hastaların yaşı, eğriliğin derecesi ve yeri, yetişkinlerde ağrıların şiddeti, fiziksel muayene ve görüntüleme yöntemleri bulguları, eğrilik derecesinde zaman içinde görülen artış gibi nedenlerin göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

Fizyoterapist Muhammed Barış, günümüzde hastalığın tedavisinde en yaygın yöntemin üç boyutlu egzersiz olduğunu söyledi.

BARIŞ: TÜRKİYE’DE SON 10 YILDA POPÜLER OLAN ŞİROTERAPİ METODUDU

Fizyoterapist Muhammed Barış, “Hastanın omurgasına dıştan baktığımızda kürek kemiğinde de eşitsizlik görürüz buda bizim için skolyoz belirtileri içerisine giriyor. Ülkemizde Skolyozun tedavileri için en yaygın iki tedavi metodu uygulanmakta. Bunlardan birisi hastanelerdeki fizyoterapi uygulamasıdır. İkincisi ise Türkiye’de son 10 yılda popüler olan şiroterapi metodudur. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki klasik fiziktedavi ile birlikte uygulanan şiroterapi yöntemi Skolyozda %90 oranında bir başarı oranı sağlıyor” dedi.