İşte süt ürününe göre saklama koşulları...

1-Beyaz Peynir: Genellikle salamura yani tuzlu su içinde satışa sunulur. Beyaz peynir ya aynı şekilde salamura içinde bekletilmeli ya da hiç hava almayacak kap içinde veya streç filme sarılıp buzdolabında saklanmalı.

2-Tereyağı: Koku çekme özelliği çok yüksek bir ürün olarak öne çıkıyor. Bu nedenle hava geçirmeyen kapta ayrı olarak korunmalı. Buzdolabı içinde de hava sirkülasyonunun daha durağan olduğu bir bölümde saklanmalı, doğrudan hava akımına maruz bırakılmamalı.

3-Kaşar Peynir: Hava ile teması minimuma indirilmesi gereken bir üründür. Paket açıldıktan sonra kalan kısım mutlaka streç film ile sarılmalı veya hava geçirmez kap kullanılmalı.

4-Yoğurt: Uzun süre bekletilmemeli, kısa sürede tüketilmeli ve mutlaka buzdolabında muhafaza edilmeli.

5- Krem Peynir: Paket açılıp porsiyon olarak servis edilmeli ve kapağı devamlı kapalı olarak buzdolabında saklanmalı.

6- Örgü Peyniri: Açıldıktan sonra streç filmle sarılmalı veya hava almayan kap içine konulmalı.

7-Süt/ UHT süt: Pastörize edilen sütler buzdolabında 4-6°C derecede yazın bir gün, kışın iki – üç gün saklanabilir. Bu sütler oda ısısında saklanmaz. Uzun ömürlü süt (UHT) ise, kutunun açılmaması koşuluyla, buzdolabı dışında oda sıcaklığında son tüketim tarihine kadar tazeliğini korur. Ancak açıldıktan sonra buzdolabında, aynı pastörize süt gibi fazla zaman kaybetmeden tüketilmeli.