Tunceli’de ikamet eden 4 çocuk ve 6 torun sahibi 81 yaşındaki Hasan Yeşil, geçtiğimiz ağustos ayından bu yana yürüyememe ve denge kaybı şikayetleri ile memleketi başta olmak üzere Malatya ve Elazığ’da birçok hastaneye başvurdu.

Özellikle son bir ayda şikayetleri artarak devam eden Yeşil, denge kaybı yaşayarak bacağı ve kolunu zedeledi.

Bunun üzerine araştırmalara giren Yeşil’in yakınları, Mediline Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammed Duranel’e ulaştı.

Hastanede tahlil ve tetkikleri yapılan Yeşil’in şikayetlerinin ana sebebinin omurilikte iyi huylu bir tümör olduğu belirlendi.

Ameliyat olmaması durumunda ömür boyu felç kalacağı belirtilen Yeşil ve ailesinin de onay vermesi üzerine Op. Dr. Duranel ve ekibinin 6.5 saatlik operasyonuyla ameliyat edilen yaşlı adam, 3 gün gibi kısa bir sürede tekrar destekli de olsa yürümeye başladı.

Mikrocerrahi yöntemle gerçekleştirdikleri ameliyat ve sonrasının güzel geçtiğini belirten Op. Dr. Muhammed Duranel, geçen süre zarfında kaslarında erime olduğu için fizik tedavi uygulayarak ilerleyen süreçte Yeşil’i bastonsuz yürütmeyi hedeflediklerini belirtti

Naciye Yeşil ise, Eşinin 3 günde sağlığına kavuşmasını büyük bir mutlulukla karşıladıklarını belirterek, doktorlara teşekkür etti.

YEŞİL: BURAYA GELİNCE ŞİFAYI BULDUK

Eşinin 3 günde sağlığına kavuşmasını büyük bir mutlulukla karşıladıklarını dile getiren Naciye Yeşil ise, "Eşim gerçekten çok kötü durumdaydı. Kaç yere götürdük ama kimse fazla ümit vermedi. Son ayda ise çok kötü oldu, hiç yürüyemedi. Biz de araştırdık, burayı tavsiye ettiler. Buraya gelince şifayı bulduk. Hocamıza geldik ve eşimin bütün filmlerini çekti ve muayenelerini yaptı. Bize, ‘Hasan amcanın bir an önce ameliyat olması lazım, yoksa ömür boyu felç olur’ denildi. Biz de tavsiyelerine uyduk bütün tahlil ve tetkikler yapıldı. Ameliyata aldılar, 6,5 saat orada kaldı. Bugün 3’üncü günü eşim kalktı, konuşuyor, yemek yiyor. Günden güne daha iyiye gidiyor, buna çocuklarım da seviniyor. Biz de umutluyuz, mutluyuz ve doktorumuza çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.