BMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Görüşülecek

Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu Tasarısı yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.

BMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Görüşülecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, yarın komisyonda görüşülmeye başlanacak Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı değerlendirdi.

Tasarıyla, işletmelerin finansman yükünün ortadan kalkacağını ifade eden Koçer, kanun tasarısının yatırımı, üretimi ve ihracatı destekleyeceğini vurguladı.

Nejat Koçer, Plan ve Bütçe Komisyonu olarak son bir ay içerisinde, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Kanunu Tasarısı ile milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bazı vergi kanunlarında değişiklikleri içeren "torba tasarı"yı görüştüklerini hatırlattı.

"KDV iadeleriyle ihracatçının eli güçlendirilecek"

Yarın görüşülecek tasarının ise yatırımı, üretimi ve ihracatı destekleyen başka bir tasarı olduğunu ifade eden Koçer, tasarıyla 33 yıllık KDV Kanunu'nun değiştirileceğine işaret etti.

"Ülke ekonomimizdeki rolü ve önemi her geçen gün artan, küçük ve orta ölçekli işletmeler için can suyu niteliğinde, aynı zamanda KDV Kanunu bakımından bir reform niteliğinde olan tasarı; milyonlarca esnafı, üreticiyi ve işletmeyi ilgilendiriyor. Tasarıda yer alan Ar-Ge, inovasyon ve tasarım faaliyetlerine yönelik makine, teçhizat alımlarına uygulanacak KDV istisnası ile sanayi 4.0 hazırlıkları hızlanacak, yapılacak KDV iadeleri ile ihracatçımızın eli güçlendirilecek.

Devreden KDV'lerin belirli bir program dahilinde iade edilmesiyle yıllardır süren büyük bir sorun çözüme kavuşturularak, reel sektöre 140 milyar lira civarında bir ödeme yapılmış olacak. Yapılacak düzenlemeyle, belirlenen bir oranda KDV beyanında bulunacak küçük işletmelerimizin KDV yükümlülüklerini yerine getirmeleri kolaylaşacak ve hasılat esaslı vergi sistemiyle üzerlerindeki vergi yükü hafifletilmiş olacak. Okul, yurt, yuva, ibadethane gibi yapıların inşasında söz konusu mal ve hizmetlere sağlanacak KDV istisnası ile hayır işleri desteklenmiş olacak."

Nejat Koçer, yabancılara yönelik sağlık hizmetlerine sağlanacak KDV istisnasıyla da sağlık turizminin destekleneceğini vurguladı.

"İş dünyası ve STK'lar destekliyor"

Koçer, tasarının gündeme geldiği ilk andan itibaren ilgili kesimlerde büyük heyecan yarattığına değinerek, iş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarından (STK) yapılan açıklamaların, tasarının amacını destekler mahiyette olduğunu belirtti.

"Bu olumlu reaksiyonun çok kısa bir sürede piyasalara yansıyacağına, ekonomimizi canlandıracağına inanıyorum" diyen Koçer, milletvekillerinin katkısı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüşleriyle tasarının daha da olgunlaşarak, komisyon sürecinin bu hafta içerisinde tamamlanabileceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137