Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanın’da gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hürriyet gazetesinin 'Karargah rahatsız' manşetiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Bu ifadeler bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı hayli hayli rahatsız etmiştir. Silahlı Kuvvetler rahatsız olduysa biz de rahatsız oluruz. Burada atılan başlık bir terbiyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya ne gazete yönetimi ne de patronaj kısmı muktedir değildir. Hukuki olarak takipçisi olacağız. Eski alışkanlıklar artık geride kaldı. Herkes konumunu bilecek." dedi.

"BİZİ RAHATSIZ EDERSE TSK'YI HAYLİ HAYLİ RAHATSIZ EDER"

"İsmini verdiğiniz bu gazetede ön sayfada atılan başlık. Tabii içeride atılan başlık, çok çok daha çirkindi. Ve 7 soruya 7 cevap. Öbür tarafta "Karargah rahatsız" başlığı gibi ifadeler, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı da hayli hayli rahatsız etmiştir. Bizim rahatsız olduğu konuda Silahlı Kuvvetlerimizin rahatsız olmaması mümkün değildir. Biz aynı vücudun organları gibiyiz. Zira bu işin başı neresidir, devlettir, hükümettir. Silahlı Kuvvetler devletin bir uzvudur.

"TERBİYESİZLİKTİR, SEVİYESİZLİKTİR"

Burada yapılan çok açık ve net söylüyorum, atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir olamaz. Hukuki süreç neyse şu anda bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacağız.

“HERKES YERİNİ VE KONUMUNU BİLECEK”

Devleti kendi içinde birbirini düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bunlar eski alışkanlıklar. Eski alışkanlıklar geride kaldı. Herkes yerini ve konumunu bilecek. Yerini ve konumunu bilerek adım atacak. Siz kalkıp da 7 soruya 7 cevap derken silahlı kuvvetlerimizi zan altında bırakıyorsunuz. İşi daha Gobahis da ileriye götürüp Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı nereye giderse beraber gidiyorlar ayrıca bir terbiyesizlik. Genelkurmay Başkanı'nın Cumhurbaşkanı ve hatta Başbakan'la herhangi bir uluslararası toplantıya gitmesinden daha tabii ne olabilir?

"AFFEDİLİR BULMUYORUM"

Bunlar dünyayı tanımıyorlar. Diğer ülkeler bize gelirken Genelkurmay başkanlarını yanına alırlar. Bunlar yok amiral gemisiymiş diye hava atarlar. Bizi kendi içimizde kim birbirimize düşürmeye çalışıyorlarsa bunun bedelini ağır ödeyecekler. Şu anda ekonomik zirve toplantısına gidiyoruz. Bu zirve birçok konuyu görüşeceğimiz zirvedir. Bu işin içinde savunma vardır, turizm vardır, her şey vardır. Bunları görüşürken bu işin sorumluların bizim yanımızda olmalarından daha tabii ne olabilir. Bu ne densiz bir yaklaşımdır. Kusura bakmasınlar, bunu da sayın Genelkurmay Başkanımızla görüştük. Biraz sonra kendileri de bu konuyla ilgili daha detaylı açıklamayı kendi sitelerinden yapacaklar. Bunu da orada almak mümkün olacaktır. Bunlar bizi ciddi manada üzmektedir. Her zamandan daha çok birliğe, beraberliği, kardeşliğe dayanışmamızın olduğu yerde bu tür yaklaşımları ben kusura bakmasınlar affedilir bulmuyorum."