Elazığ Milletvekilleri ve Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze uzun bir süredir referandum çalışmalarına aralıksız devam ediyorlardı. Referanduma saatler kala ise kameraların karşısına geçip vatandaşa seslendiler

TBMM Divan Üyesi ve Elazığ Milletvekili Avukat Ömer Serdar

Pazar günü Türkiye’nin tarihi bir karar vereceğini ifade eden TBMM Divan Üyesi ve Elazığ Milletvekili Avukat Ömer Serdar, “Özellikle demokrasi tarihimizde 30-40 yıllık bir tartışmayı nihayetlendirecek bir karar olacak. Kampanya boyunca biz topluma doğruları anlattık. Getirmiş olduğumuz teklifle nasıl bir şey sunduğumuzu, bunun gelecek kuşakları hangi anlamda bilgilendirdiğini, dolayısıyla bugün vereceğimiz kararın tarihi bir karar olacağını söyledik. Toplumla her kademede bunu tartıştık ve şunun gördük ki biz bu çalışma süreci içerisinde toplumun önüne getirmiş olduğumuz bu anayasa teklifinin toplumda karşılık bulduğunu ve milletin bu yönde iradesinin yoğunlaştığını memnuniyetle gördük. Bu yoğun bir süreç. Bu süreç içerisinde şehrimize kampanyanın ilk başlangıcında Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Sayın bakanlarımız geldi teşkilatımız burada çok ciddi bir disiplin ortaya koydu. Kampanyayı çok önceden başlatmışlardı ve sonra bize hazırlanan program çerçevesinde gerek medya planlamasıyla gerek vatandaşla birebir ilişkilerle salon toplantılarıyla biz bu değişikliği anlatmaya çalıştık. Şunu özetle söyledik. Bu bunu günü değil geçeği ilgilendiren bir sorun. Türkiye’yi ilgilendiren bir konvektör gereği yaşamış olduğu coğrafya gereği bu kararın bir zaruret olduğunu, dolayısıyla bununla birlikte daha güçlü bir Türkiye daha İstikrarlı daha güvenli bir Türkiye için bu anayasa değişikliğini getirdiğimizi anlattık Pazar günü sonuçlar bu ülkenin her şekilde hayrına olacaktır. Tercih hep milletin iradesidir dedik. Milletin iradesi ne olursa olsun başımızın üzerinde kampanya süresince de incittiğimiz insanlar varsa da haklarını helal etsinler. İyi niyetli bir çalışma performansı ortaya koyduk. Hemşerilerimden tercihleri ne olursa olsun sandığa gitmelerini istiyorum. Çünkü hep vurguladığımız gibi kendi geleceklerini ilgilendirdiği için buna ilişkin kararı kendilerinin vermeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut

16 Nisan Pazar günü yapılacak olan seçimin siyasi bir tercih olmadığını, milli bir tercih olduğunu vurgulayan Metin Bulut, “Bugüne kadar kampanya süresi içerisinde dilimiz döndüğü kadar 18 maddeyi size anlatmaya çalıştık. Allah nasip ederse 16 Nisan da sandıklardan çok güçlü şekilde evet çıkacak olursa ki, ümitlerimizde bu yöndedir. Bu bize dar gelen önümüzü kesen her fırsatta kolumuzdan ayağımızdan aşağı çeken 82 model bu sistem yenilenecek ve ülke yeni bir sistemle buluşacaktır. Ülkemiz çok daha hızlı hareket etme kabiliyetine kavuşacaktır. Bugüne kadar desteğinizi bizden yani kendinizden hiçbir zaman esirgemediniz” diyerek Pazar günü de desteğin tam anlamıyla olacağına inandığını ifade etti.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği seçim çalışmalarının sonuna geldiklerini belirten Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, “Bugüne kadar teşkilatlımızın yapmış olduğu program çerçevesinde köyleri, şehirleri, ilçeleri, beldeleri, sivil toplum kuruluşlarını gezmeye gayret ettik. Gezdiğimiz her yerde de halkımızın bilinçli şekilde destek vereceğini gördük. Bu bizim için sevindirici bir olay, bu çalışmalarda bizle birlikte olup gayret gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın başında Sayın Cumhurbaşkanımızın Elazığ’a gelip miting yapması da bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Bu duruma Elazığ halkının da destek vermesinden dolayı hoşnut olduk. 16 Nisan da Elazığ da büyük bir oy patlaması olacağına inanıyoruz. Geçmiş dönemlerde de Elazığ halkı büyük destek vermişti. Türkiye genelinde de bizim beklentimiz yüzde 55-60 arasında olacaktır” dedi.

Milletvekili Öztürk sabah erkenden vatandaşların oy kullanmaya gitmelerini yakınlarını akrabalarını da götürmeye gayret etmelerini ifade etti.

Tahir Öztürk 16 NİSAN referandum seçimlerini hayırlısı olmasını temenni edip teşekkür etti.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı

Haftalardır parti yetkilileri ve sorumlularıyla 18 maddelik anayasa paketini vatandaşa anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Bu süre içerisinde gördük ki sahada görmüş olduğumuz her bir hemşerimiz en az bizler kadar bu anayasa paketinin değişmesi yönünde evet tercihini kullanacaklarını bize hep ifade ettiler. Bizler inanıyoruz ki 16 Nisan tarihi Türk siyasi tarihi için yeni bir milat olacaktır. Bu çalışmalar yapılırken ilimize gelen başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımızı ve bakanlarımızı ilimiz de ağırladık. Vatandaşlarımıza bizlere verdikleri destekten, değerlerinden ve bu süreçte bize yanımızda oldukları için çok teşekkür ediyorum. 16 Nisan tarihi hem Elazığ için hem Türkiye için yeni bir başlangıç olacaktır.”

Ejder Açıkkapı 18 maddelik anayasa paketi gelirse, ‘’ Türkiye de darbeler süreci sona erecek darbeler tarihin derinliklerine gömülecek‘’ dedi. 16 Nisan tarihinde Elazığlı vatandaşlara inanıp güvendiklerini belirtti ve teşekkür etti. 

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze

Halk oylaması sürecinin sonuna gelmiş olduklarını belirten Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bu süreç içerisinde resmi olarak 26 Şubat da Elâzığ da başlatmış olduğumuz çalışmaları çok yoğun bir şekilde teşkilat mensubu arkadaşlarla geçekleştirildik. Yapılacak olan halk oylaması sürecinde yapılan değişikliğiyle ülkemizi nelerin beklediğini, vatandaşların bu süreç içinde bilgilendirmesi noktasın da çok önemli çalışmalar yaptık. Ben öncelikle tüm Elazığlı hemşerilerimize göstermiş oldukları sağduyudan ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Gittiğimiz her yerde ister evet den yana fikir beyan etsinler ister hayırdan yana fikir beyan etsin. Hemşerilerimiz çok kadirşinas bir şekilde karşıladılar bizleri ben tekrardan teşekkür ediyorum. Hep ifade ediyoruz vatandaşlarımız ister evet den yana ister hayır dan yana oy kullansalar bize sadece şapka çıkarmak kalır. Biz vatandaşımızın, milletimizin iradesine saygı duyuyoruz. Öncelikle ilimizi ziyaret etmiş olan cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, milletvekillerine, belediye başkanlarına, teşkilatların her birine teşekkür ediyorum. Bu süreçte sağduyu ile davranan muhalefet partilerine de teşekkür ediyorum. Bundan sonra takdir milletimizindir. Halkımız neyi ortaya koyarsa biz bundan sonrasında da milletimizin bize çizmiş olduğu rotada ilerlemeye devam edeceğiz. 16 Nisan Pazar günü ben ilimizde başlayacak olan halk oylamasına tüm seçmenlerimizi düşüncesi ne olursa olsun, mutlaka sandığa gitmesini rica ediyorum. Çünkü bu sandıklar milletin iradesini yansıtacaktır” diyerek kendilerini bağırlarına basan bütün hemşerilerine teşekkürlerini iletti.