Ömer Serdar Halk Oylamasını Değerlendirdi

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Ömer Serdar, TGRT Haber’de halk oylamasını değerlendirdi.

Ömer Serdar Halk Oylamasını Değerlendirdi

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Ömer Serdar, halk oylaması sonuçlarına CHP’nin itirazlarıyla ilgili olarak, “CHP geleneğini devam ettiriyor. Geçmişte de vatandaştan almadığı yetkileri mahkemelerden çıkarma yöntemini veya bunları manipüle ederek, sosyal karışıklıklarla gölge düşürmeye çalışan bir durum içerisindedir. Kılıçdaroğlu’nun sonuçlarla ilgili olarak söyledikleri sadece bir gaf olarak değerlendirilir” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Sonuçları Değerlendiriyor

Serdar, sandıklardan çıkan yüzde 51 oy oranıyla ilgili olarak, “Yüzde elli artı bir sonuç almaktır ama bir referanduma girerken mutlaka oradan güçlü çıkmak istersiniz ama kampanya süreçleri o kadar manipüle edilmeye çalışıldı ki zihin karışıklıklarının olması gayet normaldir. Yine de milletin irfanı sonuç vermiştir. Ak Parti bütün seçimler sonrasında sonuçları değerlendirir. Bunları değerlendirmezseniz, bu gelişmeyi kaydedemezsiniz. Bir parti eğer yüzde otuz dörtlerden yüzde ellilerin üzerine gelmişse bu değerlendirmeleri sağlıklı yaptığı içindir.”

Ak Parti’de Olağan Üstü Kongre Tarihi Belli Mi?

TGRT Haber muhabirinin “Ak Parti’de olağan üstü kongre için her hangi bir tarih belirlendi mi? Cumhurbaşkanı ne zaman Ak Parti genel başkanı olacak?” sorusunu yanıtlayan Serdar, “Sonuçlar kesinleştikten sonra Sayın Cumhurbaşkanın partiye üyeliği gerçekleşecek. Partinin bu konuda şüphesiz ki bir daveti olacak. Sonrasında bu konuda kurumsal yapımızın her hangi açıkladığı kesin bir tarih yok ama kesin sonuçlar açıklandıktan sonra çalışmalar olacaktır.”

Kabine Değişikliği Olacak Mı?

“Kabine değişikliğine ilişkin bu konuda Sayın Başbakan ile Sayın Cumhurbaşkanının takdirleridir. Şuan yetki kendilerinde muhtemelen Sayın Başbakanında söylediği gibi bir takım istişareler yapılacaktır. Bu zaman zaman Türkiye’de yapılan ve Ak Partinin de yaptığı bir şeydir. Nasıl bir perspektifle yola çıkılacağı yani aktörlerin nasıl olacağına ilişkin takdir Sayın Cumhurbaşkanıyla, Sayın Başbakanındır.”

Ak Partinin Yeni Vizyonunda MHP’den İsimler Olacak Mı?

“Bizim MHP ile anayasa değişikliğine ilişkin bir siyaset birlikteliğimiz oldu. Projeyi birlikte getirdik ve teklifin arkasında birlikte durduk. Doğrusu ileriki süreçte farklı düşünmeler olur mu bilmiyorum ama ben ihtimal vermiyorum. Çünkü biz bir koalisyon değildik. Sadece bir anayasa değişikliği projesinin arkasında beraber yürüdük. Türkiye’nin elzem olan bir ihtiyacıydı. Sayın Bahçelinin deyimiyle Türkiye’nin önünün açılması gerekiyordu.”

İdam Konusu Gündeme Gelecek Mi?

“Sayın Cumhurbaşkanı 15 Temmuzdan sonra özellikle meydanların diliydi. O zamanda söylemişti önüme gelirse bu konu ben bunu onarım diye. Tabi bu Ak Partinin tek başına verebileceği bir karar değil. Bu konuda diğer siyasi partilerle görüşmelerle bir mutabakat sağlanırsa o zaman ancak yol alınabilecek bir konudur. Bugün itibariyle meclisin gündeminde böyle bir şey yok. Fakat bu konu görüşülebilecek bir konu çünkü siyaset sonuçta meydanların diline, halkın diline uzak durabilecek bir olgu değil.”

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 20:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137