Ömer Serdar Kovancılarda Siyasetin Geçmişini Yeniden Anımsattı

TBMM Divan Üyesi ve Elazığ Milletvekili Avukat Ömer Serdar, referandum çalışmaları kapsamında Kovancılar ilçesine gitti.

Ömer Serdar Kovancılarda Siyasetin Geçmişini Yeniden Anımsattı

Kovancılar İlçe halkı tarafından coşkuyla karşılanan Serdar, “Şehrin Bakanı yok ama biz birlikteliğimizle bir Bakan kadar güçlüyüz” dedi. Önce Kovancılar İlçesi’nde partisinin seçim koordinasyon merkezinde muhtarlar ve partilileriyle bir araya geldi.

AK Parti İlçe SKM’de konuşan AK Parti İlçe Başkanı Cahit Gazioğlu, taleplerinin milletvekilleri tarafından her zaman karşılandığını dile getirirken, “İnşallah milletin iradesiyle 16 Nisanda yeni bir cumhurbaşkanlık sistemine geçeceğiz. İşin doğrusu şudur ki yasama, yürütme, yargı. Yürütmeni başını millet seçiyor. Yine yasamanın başındaki TBMM’yi kim seçiyor, yine millet seçiyor. Yasama ve yürütme yargıyı birlikte seçtikten sonra bu milletin temsili yetidir, başka bir şey değildir” dedi.

Kovancılara Doğalgaz Müjdesi!

Sonrasında Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar konuştu ve ilçe halkının merakla beklediği doğalgazla ilgili müjdeyi verdi. Konuşmasına salonda bulunanları selamlayarak başlayan Akpınar, “İlçemiz doğunun parlayan bir yıldızıdır. İlçemiz iktidarımız sayesinde her geçen gün daha fazla güzelleşmekte ve değer kazanmaktadır. Çok sayıda proje 2017 yılında gerçekleşecek. Doğalgazdan büyük sıkıntılar vardı. Gerçekten ilk etapta doğalgazda yüzde 60 aboneliğini yapmadığı için doğalgaz verilmeyeceğini söylediler. Milletvekillerimizin yoğun gayreti sonucunda 2017 yılında doğalgazın geleceği müjdesi verildi. Memleketimize hayırlı olsun” müjdesini vererek SKM’de bulunanlardan alkış aldı.

“18 Yaşında 20 Yaşında Bir İnsan Şirket Yönetiyor da Niye Parlamento da Temsilci Olmasın”

TBMM Divan Üyesi ve Elazığ Milletvekili Avukat Ömer Serdar, yeni nesille aydınlık bir gelecek bırakmak için bir düzen kurmak gerektiğini dile getirirken, “Biz her zaman şunu söyledik çalışmalarımızı Erdoğan için yapmadık her doğan için yaptık. Çok kıymetli kardeşlerim Kovancılar Ak Parti siyaset sürecinde efsaneler oluşturmuş bir ilçedir. Elazığ için Kovancılar için bütün ilçeler için ne yapmamız gerekirse bundan sonrada onu yapacağız. Bu dayanışmanın bu gücün önünde hiçbir engel duramaz. Bizim şehrimizde bakanımız yok ama o dört tane milletvekilinin, teşkilatların, belediye başkanın birlikte yürümesiyle, Allah’ın izniyle bakan gücünde etkiliyiz. Ben Kovancılara gelirken hakikaten heyecan duyuyorum. Biz geldiğimizde seçme yaşı yirmi beşti onu on sekize düşürdük. Biz bu insanlara diyoruz ki sen sadece seç niye seçilmesin. 18 yaşında 20 yaşında bir insan şirket yönetiyor da niye parlamento da temsilci olmasın” diyerek mecliste herkesin temsilcisi olacağını dile getirdi.

“Devleti Hatalarıyla Yüzleştirdik Ve Anayasa Değişiklikleri Yaptık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ben bu yola kefenimle çıktım sözünü hatırlatan Serdar, “Göreve geldiği ilk günden itibaren temel hak ve özgürlüklerde sorun vardı. Kürtçe ve Zazaca konuşmanın yasak olduğu dönemlerden geçtik. Bunları yasal düzenlemelerle ortadan kaldırdık. İnsanların kendi inançlarından dolayı yaşamasının önündeki bütün engeller kaldırıldı. Devleti hatalarıyla yüzleştirdik ve anayasa değişiklikleri yaptık. Tüm bunları yaparken işimiz kolay olmadı. O iyi insanın partisine kapatma davası açıldı. Bu yetmedi gezi olaylarıyla alaşağı etmeye çalıştılar bu yetmedi. MİT üzerinden soruşturma yaparak tutuklamak istediler. Buda yetmedi 17-25 Aralığa geldiğimizde hukuk camiası öyle bir soruşturma başlattı ki maksat iktidarı alaşağı etmek. Tüm bunlarda başarılı olamadılar çünkü arkasına milleti almış bir siyasi iktidar vardı.”

“Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle Milletin Önünü Açmak İstiyoruz”

“Biz bu anayasa değişikliğini hazırlarken şunu dedik. Bir tek vatan, iki tek millet, üç tek bayrak, dört tek devlet dedik. Biz özgür Cumhurbaşkanlığı sistemiyle milletin önünü açmak istiyoruz. Tabi bunların rahatsızlığının temelinde şu var. Biz üç bin dolarlardan aldık milli geliri on bin dolarların üzerine çıkardık mı, çıkardık. Hizmet anlamında Türkiye’nin bugüne kadar geçmiş hükümetlerden görmüş olduğu hizmetlerin yüzlerce katını yaptık mı, yaptık. Hava yolunu halkın yolu yaptık mı, hastaneleri rehin odaları olmaktan çıkardık mı, çıkardık. En kralbet önemlisi dünyada itibarı olan bir ülke haline getirdik mi, getirdik. Bizim liderlerimiz geçmişte olduğu gibi Avrupa başkanlarının önünde el pençe divan durmadı. Gidip karşısında ayak ayaküstüne atarak dünya beşten büyüktür dedi. Onlar artık biliyorlar ki milletin manevi ve muhafazakâr değerlerine bakacaksın. Bunlara saygı göstereceksin. Bunlara saygı gösterirsen millet seni başında taç eder” diyerek Kovancılardan referandumda çok iddialı sonuçlar beklediklerini vurguladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137