Resmi Gazete de yayımlanan Akpınar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Bosna Hersek Bulvarı üzerindeki Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’ne ait 9 bin 261 metrekarelik arsanın Özelleştirme İdaresi tarafından satılma kararı sonrasında Şehir Meclisi olağanüstü toplandı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün atıl durumda bulunan lojmanları, uyuşturucu madde bağımlıları tarafından kullanınca, mahalle sakinleri şikayetlerin dile getirmiş ve artan şikayetlerin ardından lojmanlar yıkılmıştı.                         

 

KOCA: YASAL OLARAK HER HANGİ BİR SAKINCASI YOK

Satış kararı alınan arsa için toplanan Olağan üstü toplanan Şehir Meclisi’nde konuşan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, “Geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanlığı tarafında özelleştirme idaresinde yapılan yeni atamalar neticesinde yeni göreve gelen bürokratlar öncelikle masada bekleyen sorunları cumhurbaşkanına çıkardılar ev cumhurbaşkanına arz edilen dosyalar arasında Elazığ’da ki Karayollarına ait boş arsa da vardı. Sayın cumhurbaşkanı da direkmen özelleştirme idaresine talimat vererek buranın satışının sağlanması yönünde talimatlar verdi. Bu talimatlarda bugünkü resmi gazetece yayımlandı. Dolayısıyla resmi gazetede yayımlanan habere göre 9 dönümlük o arsa özelleştirme idaresi tarafından satışa sunulacak ve artık kim alırsa ki muhtemeldir belirli şahıslar ve firmalar alabilir, yasal olarak her hangi bir sakıncası yok. Önlerinde bir engelde yok. Özel bir firmaya da şahıslar tarafından alınırsa orası asla yeşil alan olmayacak. Yine betonlaşma olacak ve Elazığ’ın en eski, kadim mahallerinden biri olan Akpınar Mahallesi yeniden bir şeye sokulacak. Bizlerde bugün bu kararın ardından şehir meclisi olarak değerli başkanımla konuyu istişare ettik ve bunu gündeme getirelim dedik. Gündeme taşımadan önce bu konuda etkili olacak Elazığ’da ki siyasi erkler d konuştuk. Bunlardan bir tanesi değerli belediye başkanımız sayın Şerifoğluları’ydı. Onlarda mücadeleleri anlattılar. Bildiğimiz çalışmalarını tekrar hatırlattılar. Ve böyle şehrin bütün katmalarının bir araya gelerek şehrin bu kararı hakkında birliktelik içerisinde destek vermeleri halinde oranın yeniden belediyenin mühresine geçirilmesi için yeni adımların atılmasına vesile olacaktır dediler” dedi.

KÖSE: VAZGEÇMELERİ İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNMALARINI TALEP EDİYORUZ

Elazığ Kent konseyi adına konuşan Kent Konseyi üyesi Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, “Bizler kent konseyi olarak gerek il yöneticileri gerekse sizin gibi değeli şehir meclisi başkanı, yönetimi, STK’lar gibi bizler de bu Elazığ’a büyük bir kazanç olması nedeniyle bu yerin bu karardan bir an önce kaldırılması, bu yerin Elazığ Belediyesi’ne tahsis edilmesi için bizlerde sizlerin yanında ve desteğindeyiz. Bir an önce bu karardan vazgeçilmeli. Keşke Akpınar mahalle muhtarı burada olsaydı. Bizde tekrar il yöneticilerine sesleniyoruz. Bir an önce bu kararda vazgeçmeleri için girişimlerde bulunmalarını talep ediyoruz” diye kaydetti.

KESİN: CİMERE BAŞVURUDA BULUNDUM

Aksaray Cami Dernek Başkanı Ercan Keskin, “Geçenlerde Akpınar mahallesine göçmüştüm yaklaşık 3 ay oldu. Bir gün balkonda otururken o bölgeye giren ve nara atan o insanları görünce hem o insanlar bizim insanımız onlara yazık hem o bölgeye alana yazık diyerek ertesi gün cimer başvuruda bulundum 9 eylül başvuru tarihi fakat benim aklıma gelen şuydu Elazığ’ın özelikle okul öncesi eğitimin de büyük eksiklik var bu eksiklik Millî Eğitim Bakanlığı olarak doldurmadığımız için geçmişte de kuran kursların da camilerde doldurmamıştık cemaatler kapmıştı şuan okul öncesinde dolduramadığımız için çeşitli isimler atlında okullar açılıyor ve bunların kontrolünü yapmak mümkün değil ve burada da büyük alanımız var o tiyatronun üst tarafın da okul vardı oda yıkılmış dolayısıyla burada bir okul öncesi eksikliği var deyip oranın okul öncesi eğitime tahsis edilmesiyle ilgili cimere başvuruda bulundum 17/09/2019 cimerden bana gelen cevap İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı defterdarlık ve karayollarının yazışmalarının devam ettiği konusundaydı" dedi. 

YILDIZ: CUMHURBAŞKANIMIZIN KARARINI GÖZDEN GEÇİRMESİ İÇİN İKNA ETMEYE ÇALIŞALIM

Şehir Meclisi Başkanı Turan Yıldız, “Akpınar mahallesine cumartesi pazarımız var biliyorsunuz her cumartesi orada trafik kilitleniyor ve faaliyetler bittikten sonra pazarcı arkadaşlarımızın gece saat 1/2’ye kadar oradaki temizlik faaliyeti devam ediyor yani cumartesi günü komple o yollar kullanılmaz hale geliyor ilimizin zaten büyük olan trafik problemine cumartesi günü ekstra bir problem daha katmış oluyoruz şimdi şu alan bahsi geçen alan şayet bir kapalı semt pazarına dönüştürülürse altında otopark yapılabilir üstünde yine Ercan beyinde dediği gibi bir anaokulu yapılabilirse hem sosyal getirisi olur cemaatlere de çocuklarımız kaptırmayız daha kontrollü bir formasyon eğitimi alırlar hem de şehrimiz o bölgede nefes alır trafik probleminin de çözmüş oluruz başka projelerde geliştirile bilir tek yapılaması gereken oranın özel bir şirkete verilip bir rezidans veya alışveriş merkezi yapılmamasıdır bu mahallemizin katleder başkada hiçbir faydası olmaz biz bu sağlamda Elazığ şehir meclisi olarak burada siyasilerimize siyasi erklerimize tüm partilerin il başkanlarına şu çağrıda bulunuyoruz diyoruz ki gelin hep beraber cumhurbaşkanımız Elazığ’da Akpınar mahallesindeki karalarının 9261 metre karelik bir yerini bilmez gelin bu Elazığ meselesidir bir araya gelelim bizlerde sivil toplum örgütleri olarak sonuna kadar ne diyorsanız elimiz taşın altına koyalım gayret gösterelim cumhurbaşkanımızın kararını gözden geçirmesi için ikna etmeye çalışalım bizim Elazığ şehir meclisi olarak beklentimiz budur belediye başkanlarımızda millet vekillerimizde siyasi partilerin il başkanları da gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz.