Yenikapı Meydanı'nda beş gün sürecek festivalde Türk dünyasına, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenlikler gerçekleştiriliyor. Festivalde Geleneksel Türk Sporlarının yanı sıra, geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı, tarihi el sanatları atölyeleri, kılıç kalkan ve atlı gösteriler gibi aktiviteler yapılıyor.

ELAZIĞ BELEDİYESİ FESTİVALE RENK KATTI

Elazığ Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Abdülhakim Aydın koordinesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri yöresel halk oyunlarıyla festivale renk kattı.

Organizasyonda geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, fetih yağlı güreşleri, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, âşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu, şahinle yarış ve yabusame (Japon atlı okçuluk sporu) olmak üzere toplam 13 branşta 883 sporcu mücadele ediyor.

Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan festival alanında incelemelerde bulundu.

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan yöresel ürünler ve yöresel ikramlarla, Elazığ kültürünü tanıtan ürünlerin yer aldığı standı ziyaret eden Erdoğan, Elazığ kültürüne duyduğu hayranlığı ifade etti.

“YOĞUN BİR ZİYARETÇİ VAR”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Etnospor Kültür Festivali Elazığ Belediyesi çadırında çeşitli ikramların yapıldığını ve geleneksel oyunlar sergileniyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir ziyaretçi var. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın girişimleri ve gayretleriyle festivale dünya ülkelerinden katılım mevcut. Bilal Erdoğan’a ve emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.