Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar Kanal Fırat Televizyonunda canlı olarak yayınlanan Miladın Mutfağı programının konuğu oldu.

Sedat Acar Elazığ’da beklenen yeni stadyum hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“BİZ DE AYNI SÜREÇTE GİDİYORUZ”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, “Diyarbakır’ı söylediniz stadı açılıyor, Malatya’yı söyleyin, Trabzon’u söyleyin, Rize’yi, Samsun’u söyleyin. Buraları niye sayıyorum? Bakanlarımızın memleketleri. Erzincan’ı da katarak söylüyorum. Bir araştırsınlar arkadaşlar bizde kaç yılında söz verilmiş? 2012’lerde söz verilmiş stat yapımı. Onlarda bir araştırma yapsınlar kaç yılında söz verilmiş, kaç yılında programa girilmiş, kaç yılında bitmiş? En yakın örnek Malatya değil mi? Malatya’ya 2004’lerde söz verilmiş, 2011’de başlanılmış, TOKİ ile yapılan çalışmalarda inşaatın durmasından kaynaklanan sorunlardan bakın bugün yıl 2018 olmuş ama altı, yedi yılda Malatya stadı yeni bitiyor. Statlar bende katılıyorum, bazen arkadaşlar kızıyorlar hep söylüyorum Genel Müdür yardımcımız geldi stadyum ’da çok güzel teknik açıklamalar yaptı. Güneşinden, rüzgarından, her şeyiyle hesaplıyorlar. O hesabı da nasıl yaptık biz? Bu illeri kasıtlı saydım. Bakanlarımızın olduğu illerde var araştırsınlar kaç yılında söz verildi, ne zaman başladı? Ne zaman bitti? Biz de aynı süreçte gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜM ÇALIŞMALARIMIZI KUZEY KALE ARKASINDAN YAPTIK”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar Kuzey kale arkası niye yıkıldı veya koltukları niye söküldü? Hem yukarıya bir baskı uygulandı. Hem de talimat geldi biz koltukları söktük, ardından hemen tribünün yıkılması gündeme geldi. Biz hızlandırmak için Sayın Valimizle, Milletvekillerimizle görüştük, onaylarını aldık hemen zemin etütlerini yaptırdım. Bu türbinin depreme dayanıksız olduğuna dair raporlar çıktı. Getirdiğimiz her teknik eleman kuzey kale arkasına seyirci de çok gelmediği için burası yıkılmalı, yıkıldıktan sonra asıl işlemler ondan sonra başlıyor. Bizim insanımız yıkıldıktan sonra zannetti ki durdu. Durmadı, niye durmadı? Biz bütün çalışmalar oradan yaptık mecburduk orayı yıkmaya, lig devam ediyor. Yıktınız haydi yapın değil. Orada zemin etütleri için o tribün yıkıldı. 25 metre zemine girildi, laboratuvar sonuçları alındı, günlerce çalışıldı, özel firmalardan gelip çalıştılar. Bakanlığın gönderdiği firma geldi, harita noktaları belirledi, proje için çalışmalar oldu. Bunların hepsini biz Kuzey kale arkasından yaptık” şeklinde konuştu.

“MAYIS AYINA DOĞRU BAKANIMIZ GELECEK”

Spor İl Müdürü Sedat Acar Ama zorunluluğumuz vardı. Arsanın yerleşkesi, neyin nereye yetişeceği, ne kadar olacağı her şey oradan planlandı. Stadın checkup’ını biz oradan yaptık. Açsınlar bizim takip programlarında artık görünüyor stadyum yapılacak, parasal kısımların ayrıldığı görünüyor. Sayın Valimizin açıklamalarında parasal rakamları Valimizde söylemiş, Milletvekillerimiz de söylüyor. Biz mutfak kısmındayız ama asıl işi çözen Milletvekillerimiz. Asıl yukarıdan Valimiz ve Bakanlık ile beraber el ele vererek bu işi çözüyorlar. Yerelden bitti, şimdi mevsimsel itibariyle de şu an diğer işleri devam ediyor. Bizim öngürümüz, Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin ve Ejder Açıkkapı Bey’in açıklamaları da öyleydi. Bir aksilik olmazsa inşallah Milletvekillerimizden söz aldılar. Sayın Bakanımızı da Mayıs ayına doğru getirecekler. Bu süreçte de teknik işlerin tamamı, ihale süreçlerinin tamamı bitmiş olacak ve hızlı çalışma başlayacak” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ AÇISINDAN BİR KAZANIM OLACAK”

İpek yolu Projesi hakkında bilgi veren Sedat Acar, “İpek yolu projesi aslında direk bizimle bağlantılı bir proje değil. Özellikle onu söyleyeyim. Orada oluşacak olan Gençlik ve spor ile alakalı alanlar oluşacak, bu işi sağ olsunlar tamamen milletvekillerimizin üstlendiği, Konya Milletvekilimiz Leyla Hanım’da başta olmak üzere ilimiz Milletvekillerinin üstlendiği bir proje. İl Özel İdaremiz ile beraber bu projeyi götürüyorlar. Çok da güzel alanlar oluşacak orada, ciddi bir nefes alınacak, gençliğin kullanabileceği gerek sportif gerek sosyal gerek kültürel bir çok organizasyonun yapılacağı bir alan olarak belirlendi orası. Çok yoğun bir şekilde inşaatı da devam ediyor. Elazığ açısından bir kazanım olacak” dedi.

“GÖSTERDİĞİMİZ FAALİYETLERİN BİR ÇOĞUNDA BAŞARILIYIZ”

Gençlik İl Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi veren Acar, “Dönem dönem illerde yarışmalar olur, kendi kulübümüz, takımımızın birinci olması da bizi de gururlandırdı. Gerçi biz bu işleri yaparken birçok zaman İlde diğer kulüplerin öne çıkmasına arzu ediyoruz. Gençlik Spor kulübünün bünyesinde aktif olarak son aklımda kalan rakam olarak söylüyorum 23’e yakın branşta faaliyet gösteriyoruz, o faaliyetlerin birçoğunda da çok başarılıyız” diye konuştu.