Spor Toto 1. Lig’in 18. Haftasında Adanaspor ile karşı karşıya gelecek olan Elazığspor’un, maçın oynanacağı stadyum konusundaki girişimleri devam ediyor.

Elazığ Atatürk Stadyumu’nun yıkım aşamasında olması nedeniyle maçlarını Elazığ dışında oynamak zorunda kalan Bordo-Beyazlı ekibimiz, bu kapsamda ilk olarak başvuru yaptığı Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor Kulübü’nden olumsuz yanıt aldı.

Aynı hafta Erzurumspor’unda iç sahada maçı olması nedeniyle rotasını diğer alternatiflere çeviren Bordo-Beyazlı temsilcimizde, Şanlıurfaspor Kulübü’ne resmi müracaatın yapıldığı ve cevap beklendiği öğrenildi.

DEVECİOĞLU: ŞANLIURFA ALTERNATİFİ ÖN PLANA ÇIKTI

Öte yandan ertelenen kongre sonrası değerlendirmelerde bulunan Elazığspor Kayyum Başkanı Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu, “Herkesin malumu, stadyumumuz artık olmadığı için tüm maçlarımızı Elazığ dışında oynayacağız. Bununla ilgili de kamuoyunda çeşitli görüşler var. ‘Maçlarımızı nerede oynayacağız?’ diye. Bununla ilgili federasyonla ve ilgili yayıncı kuruluşlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim önceliğimiz Malatya’da oynamak. Bunun için hala çalışma yapıyoruz. Benimde şahsi görüşüm o. Malatya’da oynarsak tüm maçlarımızı hem Elazığ’a yakınlığı, hem de Malatya ve Elazığ arasındaki dostluk, kardeşlik duygularını geliştirmeye yönelik. Bunun dışında Erzurum ve Sivas alternatifimiz var. Ama bütün bu stadyumların kendilerine özgü, kulüplerle ilgili, gençlik sporla ilgili maç organizasyonlarıyla ilgili problemleri var. Dün itibariyle de Şanlıurfa alternatifi ön plana çıktı. Büyük ihtimalle Adana maçımızı Şanlıurfa’da oynayacağız. Ondan sonra ki geri kalan maçlarımızın sürekli kendi iç saha maçlarımızın sürekli oynanacak stadyumu federasyon tarafından ve bizlerle iş birliğiyle kesinleşmiş olacak” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL