Tetiş Yapı Elazığspor Sportif Direktörü Tuncay Akgün basın toplantısı düzenledi.

“BİR AY ÖNCE NEREDEDİYSEM YİNE AYNI NOKTADAYIM”

‘insanları samimi görmediğini’ ifade eden Tuncay Akgün, “Ben samimi görmüyorum. Ben çünkü bir ay önce neredeydiysem; dönüp dolaşıyorum yine aynı noktadayım. Bu kadar net. Görmüyorum. Buradan kim lafı kendine alıyorsa alsın. Ben samimi görmüyorum. Bizim bu konuştuklarımız ve insanlar hakikatten göz ardı ediyorsa hakikatten söyleyecek bir şey yok. Bu yönetimde ben de kolay yolu seçmiyoruz. Biz bırakmak istemiyoruz ama gelin hep birlikte şu şehri, şu Elazığspor’umuzu hep birlikte kalkındıralım. Derdimiz para değil. Hakikatten derdimiz para değil. Ben daha anlaşma imzalamamışım” ifadelerini kullandı.

“BU KULÜBÜN SAHİBİ TARAFTARLARIDIR”

Elazığspor taraftarlarının bu kulübün gerçek sahibi olduğunu ifade eden Akgün, “Ben bütün hemşerilerimden rica ediyorum. Bu futbolcu bilende, futbolun içinde olan da, dışında olan da Allah aşkına ya belirli kesimler konuşmasınlar. Gelsinler buradayız. Belki güzel fikirleri vardır. Biz de onlardan faydalanırız, biz de onlardan nemalanırız. Bize kendi fikirlerimizi söyleriz, istişare ederiz. Biz her şeye açığız. Çünkü burada hep oldu mu, olacak mı, oluyor mu? Benim memleketimde bu var. Bu oynadığım dönemde de var, şimdi çoğalarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

“BENİM DERDİM PARA DEĞİL”

Tuncay Akgün, “Ben bunu kulübümün içinde de yaşıyorum. Dün akşam bir olay yaşandı. Kusura bakmayın bu kulübün bir başkanı, bir yönetimi var, bir işleyişi var. Herkes istediği gibi oraya gelip gidemez ki. Ki söylediğimiz insanlara da çok güzel bir dille söyledik. Biz kimseye buraya gelmeyin demiyoruz ki. Bu kulübün sahibi zaten taraftarlarıdır. Ama Elazığspor’un gerçek taraftarlarıdır. Herkes buraya sahip çıkmak zorunda. Anlatıyoruz, ‘biz onu bilmiyoruz’. O yüzden ben 20 sene önceki olayları, 2013’deki olayları, bunlara o yüzden değindim. Bunu herkes bilecek. Ben furtbolcu olarak hizmet ettim buraya, şimdi de sportif direktör olarak buradayım. Üç ay buradayım, beş ay buradayım. Ama benim derdim para değil. Eğer bu kadar elinin tersiyle parayı itmişse bu adamın derdi para değildir” dedi.

“AMACIMIZIN ELAZIĞSPOR OLMASI LAZIM”

Memleket sevdasından dolayı burada olduğunu ifade eden Tuncay Akgün, “Hep şöyle bir şey var. Gerçekten ya bu memlekette sahtekar olacaksınız bu işleri apmak için. Çünkü dürüst insanların burada işi yok. Hakikatten yok. Çünkü niye yok? Bugün bile bana şunu söyleyebiliyorlar; bu adam Almanya’da yaşıyor niye geldi? Ben Almanya’da yaşamıyorum ben altı senedir Kocaeli’nde yaşıyorum. Benim hakikatten parayla pulla bir işim yok. Bir memleket sevdası var ama insanlar bunu anlamıyor. Dolayısıyla da bununla beni kimsenin burma şansı yok. Yukarıda Allah var. Bu kadar yaşanmış bu olaylardan sonra kalkıp halen insanlar memleketimizde sağda solda konuşup bu şekilde dedikodular üretiyorlarsa yazıklar olsun hepimize ya. Burada tek amaç var; ben olmuşum, Ahmet olmuş, Mehmet olmuş. Amacımızın Elazığspor olması lazım” diye kaydetti.

“NEREDE O TARAFTARLAR, NEREDE O SEYİRCİLER”

Sportif Direktör Akgün, “Maalesef bakıyoruz ki olay o işten çıkmış. Kimin ne menfaati varsa insanlar o şekilde o yola gidiyor. Ama bizim öyle bir niyetimiz yok. Ben işimi kurmuşum, belli bir yere gelmişim. Ben aşağı yukarı 14 yaşından beri bu işten para kazanıyorum. Ben profesyonelim. Bildiklerim var, bilmediklerim var. Her şeyi de bildiğimi de iddia da etmiyorum. Ama bu bildiklerimizi en iyi nereye verebiliriz? Memleketime verebilirim. Çünkü ben onu da yaptım. Geldim futbol oynadım, hasbelkader buraya insanlar bizi izlemeye geldiler. Bunlardan hoşnut oldular. Ben gubün onu soruyorum sizlere nerede o taraftarlar, nerede o seyirciler. Birisi bir eşini çocuğunu alıp gelip maçı izleye biliyor mu? Benim dün kızım geldi maçtaydı, baba çok küfür ediyorlar dedi. Ben pişman oldum o kızımı oraya oturtturmaya. 15 yaşında kızım var benim. Yazık günah değil mi? Bu memlekete, bu ülkeye yazık değil mi?” diye konuştu.

“MAALESEF KİMSE KILINI KIPIRDATMIYOR”

Akgün, “Bu şehre kim destek çıkıyorsa, bu takımın gerçek taraftarı kimse bu takıma sahip çıkmak durumunda. Yoksa bu takım kilit olur ve gider. Bunu net söylüyorum. Bunu herkes biliyor ama maalesef kimse kılını kıpırdatmıyor. Artık uyanmak lazım. Şimdi bizim için en kolayı ne olur? Ben derim ki ben bırakıp giderim. Ama nereye bırakıp gidiyorsunuz? Bir takım oluşmuş, orada bir birliktelik sağlanmış ve hakikatten bir kenetlenme olmuş ve bizi de içine almışlar. Bizleri, başkanı ve yönetimi. Böyle bir yönetimimiz var ve bu şekilde insanların bir kuruş para almadan maçlara çıkıyoruz ve ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Bu haftaki maçı gördünüz. Daha dakika bir taraftarlar bağırmaya başladı. Böyle bir takımı etkilemez mi? etkiler. Kim etkilemiyor diyorsa doğru söylemiyor. Etkiler. Bu birlikteliği yakalamışken artık insanların bu verilen sözlerini yerine getirmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

“GELİN HEP BİRLİKTE YARINDAN İTİBAREN BU İŞLERİ DÜZENE SOKALIM”

Sportif Direktör Akgün, “Bir aydır tahta konuşuluyor. Tahta açılmadı, insanlar rahatladı. Ama bunun devre arası var. Biz diyoruz ki gelin hep birlikte yarından itibaren bu işleri düzene sokalım, bir plan çıkaralım. Çünkü siz her ödemediğiniz gün, her ödemediğiniz hafta her ödemediğiniz ay faiz biniyor. Konuşulan rakamlar 45-48. Devre arasında 50’leri geçecek bu faizlerle. Ama bize o verilen vaatler yerine getirilirse biz şimdiden o çalışmamızı yapıp ondan sonra ki diğer çalışmalarımızı da yapıp, bu takımda devre arasında diğer takviyelerimizi yapıp en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Şöyle bir soru soruluyor; diyorlar ki siz o futbolcularla niye anlaştınız? Peki o futbolcularla anlaşmayıp da ne yapacaktık? Açamadık. Bir şeyleri ön görüyorsunuz. Her hafta bir şeyler geçiyor ama hiç değişmiyor. Nasıl yapacaksınız? Mecbursunuz o futbolcuları getirmeye. Yoksa bende bilirim gideyim onu alayım, bunu alayım. Bizim de bilgimiz var” dedi.