Elazığspor’da Sefer Yılmaz’ın istifasının ardından hoca arayışları devam ederken, yapılan görüşmeler neticesinde sona gelindi ve prensipte anlaşma sağlanan teknik direktör Armağan Turhan, başkan Selçuk Öztürk’le görüşmek üzere Ankara’ya davet edildi.

Aslen Elazığlı olan ve “alt liglerin Yılmaz Vural’ı” olarak tanınan tecrübeli isimle telefonla yapılan görüşmelerde olumlu sonuç çıkarken, tecrübeli teknik adam; başkan Selçuk Öztürk’le görüşmek üzere Ankara’ya gitti.

Şu sıralar Ankara’da kulüp başkanı Selçuk Öztürk’le görüşen teknik direktör Armağan Turhan’ın Elazığspor’a gelmeye sıcak baktığı ve yapılacak görüşmenin sonunda da isminin kamuoyuyla paylaşılacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Armağan Turhan’ın beraberinde bir yardımcı antrenör ve bir de kaleci antrenörünü de getireceği, Elazığ’dan da maç izlemek için bir hocayı görevlendireceği ifade ediliyor.

Anlaşmanın sağlanması halinde tecrübeli teknik direktör Armağan Turhan’ın Salı günü yapılacak olan haftanın ilk çalışmasında takımının başında olacağı tahmin ediliyor.

Kariyerinde; Tepecikspor, 24 Erzincanspor, Anadolu Bağcılar, Çine Madranspor, Eyüpspor, Nazilli Belediyespor, Alanyaspor, İstanbulspor Anadolu Üsküdar, Zonguldakspor, Karagümrükspor, Alibeyköyspor, Vefaspor ve Feriköyspor gibi takımlar bulunan Armağan Turhan, son olarak Büyükçekmece Tepecikspor’da görev yapmıştı.

TURHAN: NEGATİF ORTAM İÇERİSİNDE

Elazığspor’un geçtiğimiz sezon öncesinde Erzurum kampı sırasında Erzincanspor teknik direktörü olarak Kanal Fırat Televizyonu’na açıklama yapan Armağan Turhan, “Elazığspor baktığınız zaman gerçekten burada tabi ki çok fazla irdelemek istemiyorum bu benim haddim değil ama ben bırakın bir teknik adamı bir spor sever olarak sonuçta toprağımın takımının bu şekilde negatif ortam içerisinde, negatif olaylarla yüzleşmesini hazmedemiyorum. Elazığspor’un tarihine baktığınız zaman 1967’de 3 tane takımın birleşmesiyle ortaya çıkan bir kulüp. 1970’de federe olmuş bir kulüp. 2. Liglerde, 3. Liglerde, PTT 1. Lig’de mücadele etmiş, 2001 yılında Süper Lig’e çıkmış, düşmüş tekrar çıkmış. Demek ki bir yerlerde bir hatalar var. Yani Elazığ gibi bir Türkiye’nin nadide illerinden bir tanesinin mülki erkanı olsun, o ilin ileri gelenleri olsun bir yerlerde bir hatalar var demek ki. Çok sevdiğimiz, çok değer verdiğim Hayrettin Karamazı zamanını biliyorum. İyi dostumdur. Bu Elazığspor’un şu duruma düşmesi gerçekten çok üzücü. Mesela bakıyorum şimdi kampta Elazığspor üvey evlat gibi. Oyuncuların psikolojik anlamda transfer tahtası kapalı. Acaba açılacak mı açılmayacak mı? Keza taraftar buna aynı şekilde üzgün. Bu saate kadar tamam ortada bir takım var ama sonuçta Orhan Kaynak Hocam da ister ki daha iyisini alsın. Çünkü çatır çatır bir lig Elazığspor’u bekliyor. O yüzden transfer ne zaman açılacak? Şu an bildiğim kadarıyla da henüz bir başkan yok. Daha evvel bir başkan vardı ayrılmış. Kongre var, şurada maçların balamasına rağmen, çok az bir süre kalmasına rağmen başkan yok, yönetim kurulu yok, malzeme yok, oyuncu yok. Hep bu negatif olanaklar içerisinde” ifadelerini kullanmıştı.

Armağan Turhan, babasının vasiyetiyle Harput’ta Arap babanın yanında Ekrem Uzel İ.Ö.O yaptırdığını da ifade ederken, Elazığlılık duygusuna da vurgu yapmıştı.

TURHAN: ÇOK DEĞERLİ TOPRAKLARDA YAŞADIĞIMIZI DA GENÇ NESLİN ÖZELLİKLE BİLMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Armağan Turhan, “Her insanın yaşantısında iyi şeyler, kötü şeyler olmalı. Benim yaşantımda şu ana kadar 58 yaşındayım. İftihar ediyorum. Neden iftihar ediyorum, öyle bir babamın olduğu için iftihar ediyorum. 1997 yılında vefat etmeden önce bir sohbetimizde ömrüm yettiği müddetçe eğer ben yaşarsam Harput’ta Arap Baba’nın yanında bir ilkokul yaptıracağım diyordu. Fakat bu söylemi yaptıktan sonra aşağı yukarı 3-4 ay sonra elim bir trafik kazasında kaybettik. Ve ben babamın vasiyetini Allah’ıma çok şükür yerine getirerek Harput’ta Arap Baba’nın yanındaki Ekrem Üzel İlkokulunu yani babamın babalığı adına orada yaptırma şerefine nail oldum. Bir Amerika seyahatim vardı. Orada bir türlü Harputluyla tanıştım. Tüylerim diken diken oldu. Onların konuşmalarından Harput kelimesi, Elazığ kelimesini söylerken gözlerinin içi pırıl pırıl parlıyordu. Bu değerlerimizi unutmamak lazım. O toprakları unutmamak lazım. Çok değerli topraklarda yaşadığımızı da genç neslin özellikle bilmesini temenni ediyorum” açıklamalarında bulunmuştu.

HABER: SITKI TAŞEL