Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, Kulüp Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk devam eden transfer engeli ve FIFA dosyalarıyla ilgili kapsamlı bilgiler verirken, şu anda geçici transfer yasaklarının bulunduğunu ancak Ognjen Vranjes dosyasından 1 dönem kalıcı ceza alabileceklerini söyledi.

“ELAZIĞSPOR DÜŞERSE DE BİZİM, KALIRSA DA BİZİM”

Toplantıda ilk olarak hem Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki transfer engeli hem de FIFA’nın uyguladığı transfer yasağını değerlendiren Öztürk, “Ciddi bir rakamla transfer tahtamızda engel var ayriyeten FİFA’da devam eden dosyalarımız var bunları biz geldiğimizden beri her fırsatta yazılı ve görsel basınla paylaşıp değerlendiriyoruz ben zaten basın toplantısından sonra bir listede çıkardım ben evrakla konuşurum dedikodu ile konuşmam burada yıllarca dedikodu yapıldı ama biz evrakla konuşuyoruz ve bakın burada şuan transfer tahtamızda 48 tane futbolcu ailesinden alacak var borç toplamı faizler hariç 17 Milyon 955 Bin 619 Lira 46 Kuruş FIFA’da ise 14 dosya karşılığında 1 Milyon 364 Bin 865 Euro yani 9 Milyon 103 Bin 649 Lira 55 Kuruş”  net borcun bulunduğunu söyledi. Elazığ Belediyesi’nin yaşadığı sıkıntılar nedeniyle şu an için kaynak aktaramadığını sözlerine ekleyen Başkan Öztürk, “Durum bu şekilde, Elazığspor düşerse de bizim, kalırsa da bizim” şeklinde konuştu.

“UCUZA YABANCI OYUNCU VURGUSU”

Kadro oluşumunda yabancı oyuncuların önemine de vurgu yapan Öztürk, “Gurbetçi oyuncularla kendi kadromuzu harmanlayıp hem oynatıp hem para kazanabiliriz ve şuanda içerde abiler dediğimiz oyuncular takımı çekip çeviriyor onlar olmasa biz yanmıştık gençleri onlar toparlıyor” dedi.

“BİZ FİFA’YA CİDDİ AVUKATLARIMIZI GÖNDERDİK”

Kalan dosyaların çözülebilmesi için yaklaşık 4 Milyona ihtiyaç olduğunu aktaran başkan Öztürk, FİFA’da ki geçici transfer yasağının kalkması içinde gereken miktarın total rakam içerisinde olduğunu söyleyerek, “Biz FİFA’ya ciddi avukatlarımızı gönderdik mahkemelere bire bir katıldık” dedi. 

‘YENİ SPONSOR ARAYIŞLARI DEVAM EDİYOR’

Elazığspor’un Birevim ile sona eren isim sponsorluğu konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Öztürk, konuyu Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın takip ettiğini aktararak önümüzdeki hafta Birevim’in yanı sıra Kolin ve Cengiz İnşaat yetkilileriyle bir araya geleceklerini söyledi.