İçinde spor taban birliklerinin olacağı, Elazığ Amatör ve spor camiasını içinde barındıracağı Amatör Evi düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa çok sayıda davetli ile birlikte Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Ali Düşmez’de katıldı.

ACAR: MİLLETVEKİLLERİMİZİN ÇOK BÜYÜK ÇABASI OLDU

Açılışta, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Sedat Acar, “Burası 1328 metrekare üzerine oturan Bakanlığımız ve Amatör Spor Kulüpleri İl Temsilciliğimizle müşterek yaptığımız bir bina. Tabi bu binanın meydana gelişişinde Milletvekillerimizin çok büyük çabası ve çok büyük gayreti oldu” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

AK Parti Elazığ 5. Sıra Milletvekili Adayı Şahin Şerifoğulları, “Bu benim en büyük hayalim di. Ben 2010 yılında Amatör Spor Kulüpleri Spor Federasyonu Başlkanlığına seçildiğimde ilk söylediğim şey kesinlikle bütün spor taban etkinliklerini bir araya toplayıp, Amatör Spor evini yapmak gibi bir hayalim vardı. Bugün bu hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu, gururunu, onurunu sonuna kadar yaşıyorum” şeklinde konuştu.

DÜŞMEZ: 81 İLDE FEDERASYONUMUZ VAR

Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Ali Düşmez, “Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu çok şükür dönemimizde, benden önceki genel başkanlar da çok ciddi kuruluşundan beri çabaladılar, gayret ettiler ama son 8-10 senedir biz 81 ilde, federasyonumuzu kurduk. Bunun içinde Tunceli var, Ardahan var, Iğdır var, Kilis var, Hakkari var. Biz 81 ilde böyle bir Amatör Federasyonumuz var” dedi.

AÇIAKKAPI: AMATÖR EVİ’NİN AÇILMASINDA ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NIN BÜYÜK GİRİŞİMLERİ OLDU

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “1 Kasım 2015 tarihinde görece geldiğimiz Milletvekili arkadaşlarımızla Elazığ’ın bütün meselelerine çok önem verirdik. Bu önem verdiğimiz meselelerin başında da özellikle Elazığ’ımızın gençlerinin spor yapabilecekleri tesisleşme anlamında ihtiyaç duyduğu yerleri Elazığ’a kazandırmanın da gayretinde olduk. Elazığ Amatör Spor Evi’ne yine dönemin Başkanı şu anda Milletvekili Adayımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın gerçekten girişimciliği ile Elazığ’a kazandırılan önemli bir yer haline geldi, ben özelikle kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AĞAR: BUNLAR BANA MUTLULUK VEREN İŞLER

İçişleri ve Adalet eski Bakanı Mehmet Ağar, “Biraz önce otururken, Metin Bulut arkadaşımız hatır bilir bir tarzda dedi ki hepimiz gayret ettik ama  bu işte en büyük pay Ejder Bey’in dir dedi. Onun için biz konuşmayalım Ejder Bey konuşsun dedi. Bunlar beni çok mutlu eden, çok mutluluk veren işler. Bir yandan bütün Milletvekillerimiz birçok şeyi Elazığ’a kazandırdıkları gibi bir takım haksız sözlere karşı özellikle üstüne basarak söylüyorum; her dalda olduğu gibi biraz evvel Ejder Bey’in sayabildiği çok sayıda spor tesisinin kazanılmasında çok büyük gayret sarf etmiştir” ifadelerini kullandı.