B.Elazığspor; Puan Silme Cezasıyla Karşı Karşıya…

Birevim Elazığspor Kulübünün yeni sezon öncesinde kulüp lisansı alması zor görülüyor. Bordo beyazlı kulübümüz sezon öncesinde 3 ila 6 puan silme cezasıyla karşı karşıya kaldı.

B.Elazığspor; Puan Silme Cezasıyla Karşı Karşıya…

Birevim Elazığspor’da sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor.

Sezona ekonomik sıkıntıların yanısıra, transfer yasağı ve saha sorunuyla girecek olan bordo beyazlı kulübümüz, şimdi de puan silme cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Transfer tahtasında olan yerli futbolcuların alacaklarının yanısıra, kulübün mali yapısının da şartlara uygun olmaması nedeniyle kulüp lisansını alması zor gözüken bordo beyazlı kulübün 1 Eylül’de başlayacak sezon öncesinde 3 ila 6 puan silme cezasına çarptırılacağı tahmin ediliyor.

FIFA’da yaklaşık 45 adet kabarık bir dosyası bulunan bordo beyazlı kulübün, bu dosyaların sonuçlandırılabilmesi için 15 milyon lira bir paraya ihtiyacı olduğu ancak bu parayı temin etmesinin de zor gözüktüğünden; FİFA’dan da ileriki günlerde 6 puan silme veya bir alt lige düşürülme cezasına çarptırılacağı belirtiliyor.

Mevcut futbolculara ve teknik heyete toplamda 2 milyon liralık bir ödemenin de yapılması gereken Birevim Elazığspor’da işlerin iyi gitmediğini kulüp başkanı Selçuk Öztürk de doğruluyor.

Transfer tahtasının açılmasının şu anda zor olduğunu belirten başkan Öztürk, 15 milyon lira olarak belirlenen transfere engel borçları 5 milyon lira ile çözebileceklerini ve transfer yasağını kaldırabileceklerini iddia etti.

Kendinden sonraki dönemde yerli oyunculara yaklaşık 20 Milyon, yabancı oyunculara ise toplamda 14 Milyon gibi bir borç yükü bırakıldığının altını çizen Öztürk, tedbir alınmadığı takdirde -6 puan cezası ve FİFA’daki dosya çokluğundan dolayı küme düşme cezasının da gelebileceğini belirterek, tehlikenin kapıda olduğu uyarısında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137