Atatürk stadyumunun yıkılmasının ardından yeni sezon öncesinde maçlarını oynayacağı stadyum arayışlarına giren bordo beyazlı kulübümüz Birevim Elazığspor, Bingöl ili için karar verdi.

Atatürk stadyumunun yıkılmasının ardından yeni stadyuma bir türlü başlanılamaması, ilimizde bulunan Gençlik merkezi sentetik sahası, Fırat Üniversitesi sahası, İl özel idaresi sahası ve Yolspor sahasının profesyonel maçları oynamaya uygun şartları taşımaması, yine yapımına başlanılacağı duyurulan Sultan sarayı üstündeki saha ile, Doğukent’te yapılması planlanan saha için de henüz bir çalışmanın olmaması; bordo beyazlı kulübümüzü iç saha maçlarını oynaması için yine mecburen il dışına sevk etti.

Edindiğimiz bilgilere göre, 1 Eylül’de başlayacak olan TFF 2. Lig maçları öncesinde iç saha maçlarını oynayacağı stadyumu Türkiye futbol federasyonuna bildirmek zorunda olan bordo beyazlı kulübümüzün, bu doğrultuda Bingöl şehir stadyumunu iç saha maçları için tercih ettiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye futbol federasyonu ile yazışmalara başlayan bordo beyazlı kulübümüzün, buradan gelecek karara göre, maçlarını Bingöl’de oynaması bekleniyor.

Son olarak Doğukent’te daha önce yıkılan sahanın yanına yapılması planlanan butik stadyum tamamlanana kadar iç saha maçlarını Bingöl’de oynamayı planlayan bordo beyazlı kulübümüz, Doğukent sahasının tamamlanmasının ardından muhtemelen 2. Yarıdaki iç saha maçlarını Elazığ’da oynayacak.

Öte yandan 3. Lig temsilcimiz Elazığ Belediyespor futbol kulübünün ise iç saha maçlarını nerede oynayacağı henüz netlik kazanmazken, geçen sezon maçlarını oynadığı Gençlik merkezi sahasına TFF tarafından onay verilmemesi durumunda, bu kulübümüzün de tıpkı Birevim Elazığspor gibi iç saha maçlarını Bingöl’de oynaması bekleniyor.