Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Birevim İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı kendi sahasında karşılaştığı İzmir Belediyespor’u 91-82’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmayı Elazığ Valisi Erkaya Yırık ile eşi Ayşe Yırık da protokol tribününden takip etti.

Müsabakanın ilk periyodunda temsilcimiz Elazığ İl Özel İdaresi Kadın Basketbol takımı etkili bir oyun oynayarak 22-15’lik skorla önde tamamladı.

Elazığ İl Özel İdare başarılı oyununu sürdürerek karşılaşmanın ikinci periyodunda ise 43-37 skoru ile tamamladı.

Üçüncü periyotta da rakip İzmir Belediyespor’a karşı galibiyetini devam ettiren Elazığ İl Özel İdaresi Takımı bu periyodu da 68-58’lik skorla üstün olarak tamamladı.

Karşılaşmanın son çeyrek karşılaşmasında da üstün bir şekilde oyunu sürdüren temsilcimiz İl Özel İdaresi Kadın Basketbol Takımı bu periyodu da galip bir şekilde tamamlayarak 91-82’lik skor ile İzmir Belediyespor’u mağlup etti.

Böylece Birevim İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı, İzmir Belediyespor  karşılaşmasında 23’er sayı atan Kelsey Michelle ve Jelena Dubljevic alınan bu galibiyette önemli pay sahibi olurken, Birevim Elazığ İl Özel İdare, aldığı bu galibiyetle 20 puanla 10. Sırada yer aldı.

YIRIK: BÖYLE DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BAŞARI ÜMİT EDİYORUZ Kİ GELECEK

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Tabi bu sonuçla birlikte Play-Off yolunda takımımız emin adımlarla ilerliyor. Bu beşinci galibiyetimiz oldu. İnşallah darısı sonraki haftalardaki galibiyetlerle 15 Ocak itibariyle de inşallah Avrupa takımlarıyla mücadele edecek takımımız. Rusya ve Çekoslovakya’da ki Çek Cumhuriyeti’ndeki rakipleriyle karşılaşacak. Ümit ediyorum ki kızlarımız bizi orada da mutlu ederler. Böyle devam ettiği sürece başarı ümit ediyoruz ki gelecek” ifadelerini kullandı.

AKKAYA: DAHA FAZLA GALİBİYET ALMAYA BAKACAĞIZ

İl Özel İdaresi Baş Antrenörü Aziz Akkaya, “Takımımız daha önce de söylemiştim yavaş yavaş toparlanıyor. Son 4 maçın 3’ünü kazandık. Geçen hafta kaybettiğimiz bir Çankaya maçımız var. Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Daha fazla galibiyet almaya bakacağız” şeklinde konuştu.