Birevim Elazığ İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Mustafa Alpay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni sezonda kulüp başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Alpay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Başarı ile tamamlandığımız bu sezonun ardından, tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın vermiş olduğu mutluluk ile birlikte, önümüzdeki kongrede aday olmayacağımı kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum." Açıklamasını yaptı.

Birevim il özel idare kadın basketbol takımı kulüp başkanı Mustafa Alpay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şu sözlere yer verdi:

"Kamuoyuna saygılarımla arz ediyorum;

Geçtiğimiz yıl Elazığ Vali Yardımcımız Sayın Abdulkerem Abbasoğlu ve İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Sayın Ali Şiş ile yaptığımız istişarelerde, kulübümüzün içinde bulunduğu zor durumu göz önünde bulundurarak, Elazığ'ı bu sene hem Avrupa'da hem de süper ligde temsil edecek takımımıza bir omuz verilmesinin zaruret halini aldığı ve takımımızın lige en kısa sürede en iyi şekilde hazırlanması gerektiği konusunda mutabık kalmıştık. Biz de pandeminin bu kadar yoğun ve ekonominin bu kadar sıkıntıda olduğu bir dönemde üzerimize düşen görevi yerine getirmek için hep birlikte elimizi taşın altına koyduk. Tabi, transfer sezonun büyük bir bölümünün geride kalmış olması ve diğer takımların kadrolarını büyük ölçüde oluşturması bizim için bir dezavantaj oldu. Ancak, elimizden gelen tüm imkânları seferber ederek takımımızı kurmaya çalıştık. Bu noktada tarihi bir sorumluluk üstlendik. Bu pandemi döneminde kulübün süper ligde devam etmesi ve Avrupa kupasına katılması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Çok şükür bu gemiyi sağ salim bir şekilde limana ulaştırdık. Takımımız tarihinde ilk defa katıldığı Avrupa Kupaları'nda Çeyrek Final oynayarak hepimizin gururu oldu. Tabi bizde bu süreçte işimizden ve ailemizden fedakârlıklar yaparak ve ayın yarısını Elazığ'da geçirerek çok fazla emek ve zaman harcadık. Görevimizi layıkıyla yaptığımızı düşünüyorum.

Başarı ile tamamlandığımız bu sezonun ardından, tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın vermiş olduğu mutluluk ile birlikte, önümüzdeki kongrede aday olmayacağımı kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum.

Her zaman bir taraftar olarak kulübümüze destek olmaya devam edeceğim. Şahıslar geçicidir, baki kalan Aziz Şehrimiz Elazığ'dır. Takımımıza bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Kulübümüze çok ciddi maddi katkıları olan Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi'ye, Elazığ Valisi Erkaya Yırık'a Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu'na, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş'e, Genel Sekreterimiz Av. Ahmet Doğuş Cantürk'e, Basketbol Şube Sorumlumuz Orçun Coşkun'a, kulübümüzün emekçilerine, Elazığlı hemşehrilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Öte yandan il özel idare genel sekreteri Ali Şiş de önceki gün yapmış olduğu açıklamada, il özel idare kadın basketbol takımının süper ligden çekilme veya devredilme gibi bir durumunun olmadığını belirterek, yeni isim ve forma sponsorları bulmak için birkaç kişi ve kurumla görüşmeler yaptıklarını duyurmuştu.