Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Türkiye’nin her vilayetinde aynı saatte başlatılan “birlikte yürüyelim” farkındalık yürüyüşü ilimizde de gerçekleşti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başlayan farkındalık yürüyüşüne Vali yardımcısı Uhud Emre Koyuncu, Belediye başkan yardımcısı Sebahattin Uçar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, ASKF başkanı Mustafa Gür, Türkiye Spor Yazarları Derneği Elazığ Temsilcisi Coşkun Kamaç, Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Doç. Dr. Mikail Tel, spor ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Öğretmenevi önünde tamamlanan yürüyüş sonrasında vatandaşlar sporun önemine değinirlerken, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

EREN: İÇİN HER YAŞTAN İNSANA SPOR YAPMA İMKANI SAĞLAYACAĞIMIZI BELİRTİYORUM

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Avrupa Hareketlilik haftası kapsamında 3’ten 93’e yaşı sloganıyla sağlık için hep birlikte yürüyelim etkinliğine bugün Postahane Meydanı’ndan Öğretmenevi önüne kadar değerli sayı valim, belediye başkan vekilimiz ve çok kıymetli vatandaşlarımızla birlikte yürüdük. Amacımız farkındalığı arttırmak. Sağlık için spor yapmanın önemini belirtmekti. İnşallah dediğim gibi olmazsa olmazlardan, insan yaşamında birincil güdülerden nasıl yiyecek içecek, uyuma gibi bir durum söz konusuysa sporda gerçekten sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez unsurlardan birisi. Ben tüm vatandaşlarımıza, tüm insanlarımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün imkanları ölçüsünde bizlere müracaat etmelerini ve herkes için spor federasyonu ile birlikte bakanlığımızın desteği, valiliğimizin katkılarıyla belediyemizin katkılarıyla spor yapmak için her yaştan insana spor yapma imkanı sağlayacağımızı belirtiyorum. Burada bizimle bulunanlara çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

UÇAR: SPOR MUTLAKA VAZGEÇİLMEZLERİMİZ İÇERİSİNDE YER ALACAKTIR

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Sebahattin Uçar da, “Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu Türkiye genelinde ortak olarak düzenlenen bu etkinlikte olmaktan son derece memnunum. Ben emeği geçen arkadaşlarımıza öncelikle temsilcimiz Mikail hocamıza, gençlik spor il müdürümüze, etkinlikleri düzenlediklerinden dolayı ben kendilerine teşekkür ediyorum. Sporun hayatımızın her aşamasında olması gerekiyor. Belediye olarak da biz bu noktada oluşturmuş olduğumuz ve yapacağımız yeni projelerimizle de sporun mutlaka ve mutlaka vazgeçilmezlerimiz içerisinde olduğunu da herkesin bilmesini istiyorum. Bu bağlamda yeni yapmış olduğumuz be ihalesine çıkmış olduğumuz köy-kent projemiz var. Köy kent projesi içerisinde 45 dönümlük bir alan içerisinde bisiklet alanları, yürüyüş alanları, hobi bahçelerinin olmuş olduğu gerçekten de Türkiye’de konsept olacak olan bir proje. Yapmış olduğumuz ve yapacağımız bütün işlerde de söylediğim gibi spor mutlaka vazgeçilmezlerimiz içerisinde yer alacaktır. Bu etkinliği düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KOYUNCU: AMACIMIZ SPORUN FARKINDALIĞINI ORTAYA ÇIKARMAK

Vali yardımcısı Uhud Emre Koyuncu ise, “Bugün burada hareketlilik haftası kapsamında "hep beraber yürüyelim" sloganı altında genç kardeşlerimizle birlikte yürüdük. Aktivitemizde 3 yaşından 93 yaşına kadar Elazığlı hemşehrilerimiz var. Hakikatten yaş katılım derecesi de yüksek. Beraber bir farkındalığa dikkat çekmek amacıyla hep beraber yürüdük. Bu yürüyüşün amacı çevrenin ve alternatif güzergahların da, yürüyüşün de ön plana çıkacak şekilde kentsel şekillenme ve aynı zamanda ulaşımda yürüyüşün de bizim için vasıta olduğu; bisikletliler ve daha sonrasında diğer sportif etkinliklere yarayacak şeylerin de önemli olduğunu göstermek. Bunun için ne diyoruz? Biz buna sağlıklı yaşlanma diyoruz. Aktif yaşama diyoruz. Sonuç itibariyle bir laf vardır; ‘beşikten mezara kadar ilim’ diye. Bizlerde burada beşikten hemen sonrasında spor diyoruz. Daha sonrasında mezara genç gitmek için yine spor diyoruz. Amacımız sporun farkındalığını ortaya çıkarmak. Güzel bir etkinlik oldu. Ben katılımcı bütün vatandaşlarımıza, şehrimizin insanlarına tekrar teşekkür ediyorum. Elazığ için sağlıklı güzel günler diliyorum inşallah” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL