Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Tetiş Yapı Elazığspor kulübüne, Akın Çorap Giresunspor karşılaşmasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 40.000 TL para, maraton tribün C,D kapalı tribün A,B tribünlerine giriş yapan taraftarlara ise bloke cezası verdi.

PFDK’dan yapılan açıklama şöyle, “TETİŞ YAPI ELAZIĞSPOR Kulübünün, 21.02.2018 tarihinde oynanan TETİŞ YAPI ELAZIĞSPOR - AKIN ÇORAP GİRESUNSPOR Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Futbol Disiplin Talimatı'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON TRİBÜN C,D ve KAPALI TRİBÜN A,B tribüne bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir” şeklinde açıklandı.

Buna göre Akın Çorap Giresunspor müsabakasında Maraton tribün C,D Kapalı tribün A,B tribünlerine giriş yapan taraftarlar Cuma günü oynanacak olan Ümraniyespor karşılaşmasını izleyemeyecekler.