“Bu Yıl Hedeflerimizi Daha Yüksek Tutacağız”

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi’nde mücadele edecek olan Elazığ İl Özel İdare Türkiye Kupası maçları için hazırlıklarını tamamladı.

“Bu Yıl Hedeflerimizi Daha Yüksek Tutacağız”

Yeni sezona iki etaptan oluşan bir kamp programıyla hazırlanan Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı Edremit’te katılacağı Türkiye Kupası maçlarının hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı son çalışma ile tamamladı.

SACUNCU: BU SENE BASKETBOL ADINA DA İDDİALIYIZ

Takımın yaptığı son antrenmanı yöneticilerle birlikte takip eden İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Basketbolun heyecanını doymaya başladık tekrar. Bir ara olmuştu. Biz geçen yıl play-off da elendik. Bu yıl hedefimizi biraz daha yüksek tutmaya çalışıyoruz. Play-off u da geçip belki şampiyonluğu gösteririz diye bir hedefimiz var. Tabi hedefimizi büyük koymamız bizim için önemli. Buna göre de transfer yaptık. Yani geçen takımımızdan ana kadromuzda oynayan iki oyuncumuzla anlaştık. Bunun karşılığında 6 tane yeni sporcu transfer ettik. Yine çifte lisans uygulamasıyla da süper ligde oynayan 2 basketbolcuyu da kadromuza kattık. Şu anda gördüğümüz kadarıyla birinci ligde olan takımlar içerisinde önemli bir yere geldiğimizi düşünüyoruz yaptığımız transferlerle. İddialı bir takım kurduk. Şehir adına da basketbol adına da iddialıyız bu sene” ifadelerini kullandı.

SABUNCU: BİZ İYİ BİR TAKIM KURMAYA ÇALIŞTIK

Mehmet Sabuncu, “Daha önce söylemiştik Ankara’nın doğusunda da başka bir bayan basketbol takımı yok. Bu hem Elazığ için bir şans, hem spor camiası için Elazığ’da böyle bir spor organizasyonun içinde olmak bizim için bir şan. Biz bundan mutluyuz. Gittikçe heyecanı da bizi sarıyor. İlgilenenlerin de heyecan duyduğunu düşünüyoruz. 6 Ekim’de burada ilk maçımız olacak. Lig başlayacak. Basınımızın ve seyircimizin de bizi takip ettiğini ve ilgilendiğini çok iyi biliyoruz. Onlara buradan şunu söylemek istiyorum; biz iyi bir takım kurmaya çalıştık. İmkanlarımız ölçüsünde gerçekten arkadaşlar ciddi çalıştılar, iyi transferler yaptılar. Buradaki mücadeleci, centilmen ruhumuzu sporumuza yansıtacağız. Seyircimizden geçen esene olduğu gibi destek bekliyoruz. Gelsinler burada aileleriyle, çoluklarıyla çocuklarıyla bu organizasyonun içerisinde olsunlar” şeklinde konuştu.

ACER: KADIN BASKETBOLUNA CİDDİ YATIRIM YAPAN BİR ŞEHİR VAR

İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Hakan Acer ise, “23-4 senedir hakikatten Kadın Basketboluna ciddi yatırım yapan bir şehir var. Bir kurum var. Salonuyla, organizasyonuyla gerçekten adından söz ettiren bir camia şu anda burası. Özellikle Doğu ilinde olması ve Doğu ilinden, güzel bir şehirden böyle bir takım çıkması Kadın Basketbolu bana göre çok önemli. Bizim ne yapmamız gerekirse oyuncu arkadaşlarla beraber iyi çalışıp; yukarı çıkabilmek, süper lige çıkabilmek istiyoruz. Biz sezonu 6 Ağustos’ta açtık. 1 ay Elazığ’da çalıştık ondan sonra Mersin’e gittik, orada 3 tane hazırlık maçı oynadık. 2 tane süper lig takımı ve 1 tane 2.lig takımıyla 3 maçın ikisini kazandık, diğerini kaybettik 3 sayıyla. Çok olumlu geçti orası. Ondan sonra maç oynayamadık. Dolayısıyla şimdi federasyon kupasına gidiyoruz. Bana göre sürprize açık bir turnuva. Çünkü herkesin tam hazır olduğunu ben düşünmüyorum. Bizim de eksiğimiz var, diğer takımlarında var. Çünkü çok maç oynayamadığımız için açıkçası bir takım şeyle kapalı kaldı. Ama oyuncularımız tecrübeli, şampiyonluk yaşamış oyuncular var burada” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 21:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137