Süper ligi hedefleyen ve zayıf rakibi İstanbul Üniversitesi Gelişim takımını 79 – 42 mağlup ederek bu hedefine emin adımlarla ilerleyen İl özel idaresi bayan basketbol takımımızda maç sonu büyük sevinç yaşandı.

BULUT: LİDERLİĞE YÜKSELECEK BİR POZİSYONDAYIZ

Karşılaşma sonunda AK Parti Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları ve Ak parti teşkilat mensuplarıyla birlikte sahaya inerek temsilcimizi tebrik eden AK parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, “Bugün Belediye Başkan Adayımız Şahin Şerifoğulları kardeşimle birlikte Elazığ İl Özel İdaresi Basketbol takımının maçını izlemeye ve destek olmaya geldik. Manevi destek olmaya geldik. Gerçekten çok etkileyici bir ortam. Tam bir aile ortamı. Genç kızlarımız çok başarılı bir performans ortaya koyuyorlar. Böyle olunca da hakikatten Elazığ’ın sevgisini kazanmış durumdalar. Tabi 13 maçta 10 galibiyet 1 maç eksiğimiz var. Liderle aramızdaki sayı farkı iki. İnanıyorum ki; eksik olan maçımızı tamamladığımızda da liderliğe yükselecek bir pozisyondayız. İnşallah bu takımı Süper Lig’de göreceğiz diye düşünüyorum. Bu yönüyle de hakikatten çok kıymetli buluyorum. Bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Aslında istendiğinde çok az bütçelerle, çok kısıtlı bütçelerle dar imkanlarla nelerin başarılabildiğini de görmüş oluyoruz. Ben hasetten Genel Sekreterime çok teşekkür ediyorum. Özel İdaresi’nde bu işe emek vermiş olan, gönül vermiş olan arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum. Takımımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SABUNCU: HEDEFİMİZ PLAY OFF OYNAMADAN SÜPER LİG’E ÇIKMAK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu ise, “Sayın Milletvekilimiz Metin Bulut Bey ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şahin Bey maçımızı izlemeye ve bize destek olmaya geldiler. Tabi Elazığ adına, Kadın Basketbolu tüm Doğu’yu da düşünürseniz gerçekten dezavantajlı bir durum bu. Avantaja çevrilmiş bir hali. Şehrimizi de birinci ligde gerçekten güzel bir şekilde temsil ediyoruz. İl Özel İdare Bayan basketbol takımı olarak. Ve hedefimiz Süper Lig. İnşallah hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz ve şehrimizde Süper Lig’e çıkarak büyük takımları Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı misafir etmek istiyoruz. Şehrin enerjisini basketbolda ve bu başarıda sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Seyircimiz, basınımız, idaremiz, takımımız, bir bütün olmuş durumdayız. Konuyu içselleştirmiş durumdayız. Maçlarımız, disiplinimiz ve yönetimimiz devam edecek inşallah. Bizim bu sezon 2 maçımız kaldı. Bununla beraber 1 maçımız kalıyor. 16 maçta 13 galibiyetle bu ligi, birinci yarıyı bitireceğiz. Hedefimiz ikinci yarıyı kayıpsız devam etmek ve play off oynamadan Süper Lig’e çıkmak” dedi.