Yaklaşık 13 yıldır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki yetiştirme yurdunda kalan Albayrak, televizyondan gördüğü ünlü tenisçi Rafael Nadal'ı örnek alarak başladığı teniste kısa sürede başarılı oldu.

Elazığ Spor Lisesi öğrencisi olan ve çalışkanlığıyla çevresindekilerin takdirini toplayan Albayrak, son üç yılda katıldığı 4 il ve bölgesel turnuvada şampiyon oldu.

Albayrak, milli takım formasını giyebilmek için okul ve derslerinden arta kalan zamanlarında antrenman yapıyor.

Bünyamin Albayrak, 3 yaşından bu yana yetiştirme yurdunda kaldığını belirterek, "3 yaşından beri devletin çocuğuyum. Benim annem ve babam devlet." diyen Albayrak, en büyük isteğinin kendisine sahip çıkan devlete vefa borcunu ödemek olduğunu söyledi.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde beden eğitimi öğretmeni Ergin Murat Pamuk, Bünyamin'in küçük yaşlardan itibaren tenise ilgisi olduğunu aktardı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç de "Bünyamin Albayrak derslerinde üstün başarı gösteren ahlakıyla da arkadaşlarına örnek olan bir çocuğumuz. Bünyamin uluslararası tenis turnuvalarında şampiyon olarak devletine borcunu ödemek istiyor." diye konuştu.