Türk Futbolunun köklü kulüplerinden Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Bursaspor Kulübü, bünyesine yeni yetenekler kazandırmak amacıyla ülkemizin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren futbol okullarına bir yenisini de ilimizde ekledi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda düzenlenen törenle, Bursaspor Elazığ Futbol Okulları’nın resmi sözleşmesi imzalandı.

Törene Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinççi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Bursaspor Futbol Okulları Koordinatörü Aykut Turan, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, Futbol İl Temsilcisi Turgut Kılınç, Bursaspor Elazığ Futbol Okulu Başkanı Akın Karaaslan ve Doğukent Mahallesi Muhtarı Muhammed Coşkun katıldı.

KARAASLAN: YENİ BİR PROJE ÇALIŞMASINA GİRMİŞ BULUNMAKTAYIZ

Programda ilk olarak konuşan Bursaspor Elazığ Futbol Okulu Başkanı Akın Karaaslan, “Misyonumu daha da ileriye götürmek için iyi niyetli, bu işe gönlünü vermiş arkadaşlarımla birlikte milletimize sağlıklı nesiller, Türk futboluna genç yetenekler kazandırmak adına şehrimize ve hedefleri olan gençliğimize hizmet için yeni bir proje çalışmasına girmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

TURAN: ÇOK DOĞRU BİR EKİPLE BERABERİZ

Bursaspor Futbol Okulları Koordinatörü Aykut Turan, “Bugünde Elazığ’da çalışabileceğimiz çok doğru bir ekiple beraberiz. Biz Bursaspor armasını emanet ederken çok ciddi değerleri göz önünde bulunduruyoruz. Bunlar çocuk sevgisi haricinde yeterlilik, bu çocuklara verebileckeleri katkı… bunlarla alakalı burada o yüzden çok keyif aldığımı söyledim” şeklinde konuştu.

GÖKÇE: TESTLER UYGULAYACAĞIZ

Bursaspor Elazığ Futbol Okulu Koordinatörü Ömer Faruk Gökçe, “Bu anlamda burada Bursaspor Futbol Okulu’nda da bu kurslardan aldığım eğitimlerin sonucunda bu çocuklarımı paduva envanteri dediğimiz baskı sistemleri, zeka alanları, performans potansiyel ölçümleri ve liderlik gibi çeşitli testlerle gerçek anlamda kendilerini tanıma ve hocaların da sporcularını tanıma anlamında bu testleri uygulayacağız” dedi.

GÜR: BİZİM GERÇEKTEN GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN PROJE OLDU

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, “Güzel bir proje bu. Sizi de tebrik ediyorum buraya desteklerinizden dolayı. Bu proje gerçekten ilimizde Bursaspor markasının ilimize açmış olduğu bu futbol projesi bizim gerçekten göğsümüzü kabartan proje oldu. Ben emeği geçenlere gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bizim son yıllarda arkadaşlarımızla birlikte, ekibimizle birlikte futbolun gelişimi adına çok ciddi emeklerimiz var. Tabi bu emeklerde de en başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulsamet Eren bey geliyor. Tesisleşme adına göreve geldiği günden bu tarafa ilimizde sporun gelişimi adına çok ciddi emekler sarf etti” diye konuştu.

EREN: YENİ SPOR TESİSLERİ VE KOMPLEKSLERİ PROJELERİMİZ VAR

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Mustafa başkanımın da az önce anlattığı gibi göreve başladığımız günden bugüne gerek paydaşlarımızla, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, Elazığ Valiliğimiz ile birlikte tesisleşme adına elimizden geleni yapıyoruz. Yeni spor tesisleri ve kompleksleri projelerimiz de var Allah’ın izniyle bu çocuklarımız, gençlerimiz buradan yetişecekler. Bu Bursa-Elazığ kardeşliğinin de tekrardan bir başlangıcı olur. Çünkü uzun yıllar birlikte kardeşlik yaptık. Ama Süper Lig maçında talihsiz bir kaza yaşadık. Bu da ona vesile olmuş olur. Dolayısıyla hem hocalarına hem Akın hocama da teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

PİRİNÇÇİ: GÜZEL SPORCU YETİŞTİRMEMİZ İÇİN BİR VESİLE OLUR

Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinççi, “İnşallah Bursaspor – Elazığspor okulu inşallah gençlerimize, çocuklarımıza güzel sporcu yetiştirmemiz için bir vesile olur. İmza töreni için burada bulunuyoruz. Gerçekten de Ömer Faruk Hocam burada. Hakikatten ben buraya gelmeden önce bilmiyordum. Akın başkandan da sormadım. Artık buranın inşallah bir marka değeri olacak. Ben inanıyorum ki burada amaç eğitim yani. Sporcu yetiştirmek. Biraz önce hocamda söyledi. Ticaret herhalde düşünülmüyor. Çünkü ticaret düşünülse daha farklı bir şekilde olurdu” diye açıklama yaptı.

COŞKUN: GÜZEL ZEMİNLER HAZIRLAMASI BİZİ GURURLANDIRDI

Doğukent Mahallesi Muhtarı Muhammed Coşkun, “Bizde bir mahalle muhtarı olarak tabi ki gurur duyduk. Bursaspor gibi güzel bir kulübün burada gelip de gençlerimize yönelik, milli takımımıza yönelik daha güzel futbolcular yetiştirmesi, gençlerimize güzel zeminler hazırlaması hakikatten bizi gururlandırdı” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından düzenlenen törenle, taraflar arasında resmi sözleşme imzalandı.