Elazığspor’da Başkan Mehmet Parlakyıldız’ın göreve seçildikten 4 gün sonra istifa etmesinin ardından, yönetim kurulundan istifa etmeyen üyelerin aldıkları karar doğrultusunda, Olağanüstü Genel Kurul toplantısı Cuma günü saat 13.00’de Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Elazığspor Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, 15 Haziran Cuma günü çoğunluğun sağlanamaması durumunda, kongrenin 22 Haziran Cuma günü aynı yer ve saatte yapılacağı belirtildi.

Buna göre 15 Haziran Cuma günü olağanüstü seçimli kongrenin yapılabilmesi için tüzük gereği genel kurul üye toplam sayısının yarısının bir fazlasının salonda hazır bulunması gerekiyor.

Elazığspor’da son güncellemelerle birlikte toplam 273 kongre üyesi olduğu öğrenilirken, bu tabloya göre Cuma günü kongre saatinde 137 delegenin salonda toplanması gerekiyor.

Geçmiş yıllardaki kongreler göz önüne alındığında ilk oturumda çoğunluğun sağlanması beklenmezken, kongrenin önümüzdeki haftaya ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Düşük bir ihtimalde olsa kongrenin ilk oturumda gerçekleşmesi için bazı girişimlerin yapıldığı ve genel kurul delegeleriyle direk temasa geçilerek, ayrıca telefon yoluyla iletişim kurularak kongreye gelmeleri istenildiği bildirildi.

Öte yandan ilk kongrenin Ramazan Bayramının 1.Gününe gelmesi önemli bir engel olarak görülürken, şu ana kadar Hacı Murat Yümlü dışında ise bir aday çıkmadı.