Kaya Karakaya Spor Lisesi öğrencileri, Olimpiyat 3.’sü Milli Boksör Yakup Kılıç, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin Şerifoğulları, Boks Antrenörü Cemil Döndü ve Milli Boksör Gülistan Gezici ile düzenlenen söyleşide bir araya geldiler.

“ELAZIĞ SPORUNA HİZMET ETMEK ADINA İLK ADIMI ATTIK”

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu denilince hep akla futbol geldi. Biz bu algıyı yıkma adına bütün branşlara önem verme adına hocalarımızla, il temsilcilerimizle, yöneticilerimizle istişare ederek bütün branşlarımıza önem vererek Elazığ sporuna hizmet etmek adına ilk adımı attık. Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun 76 kulübü mevcut. Gençlik Spor İl Müdürlüğününde zannedersem 106 tane kulübümüz var, 76’sı bize bağlı. 52 tanesi futbol kulübü, geri kalan kısmıda diğer branşlar olmak üzere bütün kulüplerimize, bütün sporcu kardeşlerimize hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ SİZLERE ÇOK UFAK DA OLSA BİR YOL HARİTASI ÇİZMEK”

Olimpiyat 3.’sü Milli Boksör Yakup Kılıç ise, “Orta okulda basketbol ile ilk olarak spora başlamıştım ve orta okuldaki hocalarımdan bir tanesi de Mustafa Cihan hocam, orta okulda benim de aynı zamanda hocamdı. Daha sonra basketboldan vazgeçip boksa yöneldim ve hayatıma şekil veren o şanslı antrenörü tanıma fırsatım oldu. Oda sayın Cemil Döndü hocam idi. Bütün boks kariyerimde yükseldiğim ve gelmiş olduğum noktalara en çok emeği olan antrenörlerimden, hocalarımdan bir tanesidir kendisi. Bunu sizlere neden söyledim? Sizler de şu anda saymış olduğum bu şanslı antrenörlerim ve hocaların içerisindesiniz ve dolayısıyla bizim burada olma amacımız da sizlere çok ufak da olsa bir yol haritası çizmek” şeklinde konuştu.

“ÖNCE ÜLKEMİZİ SONRA İLİMİZİ TEMSİL ETTİK”

Boks Milli Takım Antrenörü Cemil Döndü, “1988’de boks hocamın beni keşfetmesinden dolayı futbolu bıraktım, boksa başladım. 1998 yılına kadar boksa devam ettim ve bu süreçte 4 Türkiye şampiyonluğu ve 26 kez milli oldum. Ülkemizi de Avrupa Şampiyonsı’nda temsil ettim. 1998 yılında aktif spor hayatıma son verirken tabi 1997 yılında bazı öğrencilerimize hem abilik yapıyordum hem hocalık yapıyordum o zaman, sporcu iken de yapıyordum. 1998 yılında sporu bıraktıktan sonra da 17 yılım minik erkekler, yıldız erkekler, genç erkekler, büyük erkekler ve büyük bayanlarda milli takım antrenörü olarak devam ettim. Bu süre içerisinde de tabi önce ülkemizi sonra ilimizi temsil ettik” diye konuştu.

“17 YAŞINDA BOKSA BAŞLADIM”

Son olarak konuşan Milli Boksör Gülistan Gezici ise yaptığı değerlendirmede, “17 yaşında spor hayatına başladım. 17 yaşında boksa başladım diyelim. Onun öncesinde atletizm ile uğraşıyordum. Bir gün atletizm ile uğraşırken antrenmana çıktım, spor salonunun önünden geçerken önce Yakup Kılıç’ın maçını izlemiştim bir önceki akşam. Kendi antrenörümle konuştum, spora başlayabilir miyim? Başlayamaz mıyım? Diye. Sonuçta 17 bende biliyorum bir boks için veya bir spor yaşı için geç olduğunun farkındaydım ama yapabilir miyim? Yapamaz mıyım diye bir danışmıştım. Antrenörüm bana gel, azimle ve hırsla çalışırsan bir şekilde üstesinden gelebileceğini söylemişti. Başladığımda 17 yaşındaydım. Türkiye’de çeşitli derecede derecelerim var ve aynı zamanda Avrupa’da turnuvalarda felan çeşitli dereceler aldım. Spor hayatıma Cemil Hoca ile başladım. Üniversite hayatımı Elazığ’da devam ettirdim. Üniversiteyi burada okuyup bitirdikten sonra tekrar milli takımda sporculuğuma devam ettim. Hala daha bir şekilde devam ediyorum” diye kaydetti.

Daha sonra ise okul idaresi tarafından katılımcılara plaket takdim edilirken, Olimpiyat 3.’sü Milli Boksör Yakup Kılıç ise Okul Müdürü Levent Sancar’a boks eldiveni hediye etti.