Spor Toto 1. Lig'de Tetiş Yapı Elazığspor, Kardemir Karabükspor ve Eskişehirspor'un transfer tahtasını açamaması ve lisans çıkaramaması, Süper Lig'de de Galatasaray başta olmak üzere bazı kulüplerin bazı bölgelere transfer yapmaması, ek transfer dönemi taleplerini de beraberinde getirdi. Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği bu kapsamda ekim ve mart aylarında birer haftalık mini transfer dönemi için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulundu.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, son günlerde futbol kamuoyunun gündeminde yoğun olarak tartışıldığı üzere; ''Transfer tescil yasağını kaldıramayan kulüpler ile sözleşme imzaladığı için lisanslarını tescil edilemeyen futbolcuların mağduriyeti ile haksız fesih ve sözleşmesi olmasına rağmen tescil edilmeyerek futbol oynama özgürlüğü elinden alınan futbolcular adına resmi çalışmalarını başlattı.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal’ın imzasıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulan dilekçede şu ifadelere yer verildi.

Dünya futbolunda benzer durumlara ilişkin uygulamalar ışığında mağduriyet yaşayan meslektaşlarımızın sorunlarının giderilmesi ve gelecekte benzer sorunların önüne geçilmesini sağlayacak ''istisnai durumlar hakkındaki' talebimiz Türkiye Futbol Federasyonu'na sunulmuştur.”

“FIFA'nın 818 no’lu genelgesine istinaden 'Transfer Tescil Sezonuna İstisnai düzenlemeler yapılabileceği kanaatindeyiz. Talimatlarda gerçekleştirilecek bir değişiklik ile sorunun çözülebileceğini ayrıca geride bıraktığımız tescil dönemine ilişkin olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun idari tasarrufu ile lisans çıkarılamadığı için futbol oynama hakkı elde edemeyen futbolculara transfer tescil hakkının mümkün olacağını düşünüyoruz” denildi.