TFF 3. Lig 2. Grup 20. hafta erteleme maçında sahasında Payasspor’a 2-0 yenilen ve sıkıntılı bir sürece girmenin eşiğinde olan Elazığ Belediyespor’a, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan müjde gibi bir açıklama geldi.

 

Çarşamba günü oynanan maçta Payasspor’un skandal bir karara imza atarak, “erteleme maçında oynama hakkı bulunmayan futbolcuyu oynattığı ortaya çıktı. TFF Hukuk Müşavirliği’nce akşam saatlerinde yapılan görüşmenin ardından Payasspor’un Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na karar verildi.

 

PAYASSPOR, PFDK’YA SEVK EDİLDİ

Konuya ilişkin olarak Hukuk Müşavirliği’nce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporunda; “PAYASSPOR Kulübü'nün 04 Mart 2020 tarihinde oynanan ELAZIĞ BELEDİYESPOR FK-PAYASSPOR TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. Maddesi ile Futbol Müsabaka Talimatı'nın 18. maddesi uyarınca ve "erteleme müsabakasında oynama hakkı bulunmayan futbolcunun oynatılması" nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatı'nın 22/h maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” denildi.

 

TALİMAT NE DİYOR?

TFF Futbol Müsabaka Talimatı 22. Maddesi’ne göre; “Ertelenen müsabakalarda oynama hakkı bulunmayan futbolcunun oynatılması” hükmen mağlup sayılmaya sebebiyet veriyor.

 

ELAZIĞ BELEDİYESPOR’UN DA BAŞINA GELMİŞTİ

Payasspor’un, Elazığ Belediyespor karşısında 3-0 hükmen yenilecek sayılacak olması durumu Elazığ ekibinin, Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olduğu sezon başına gelmişti. En yakın rakibi Adıyaman 1954 Spor’la deplasmanda 2-2 berabere kalan temsilcimiz, oynatılmaması gereken futbolcu Mehmet Kurtuluş’u 18 kişilik maç kadrosuna dahil ettiği için rakibine hükmen 3-0 mağlup olmuştu.

 

ELAZIĞ BELEDİYESPOR 27 PUANA YÜKSELECEK

Kırmızı – Lacivertli ekibimiz, TFF’nin vereceği 3-0 hükmen galibiyet kararının ardından puanını 27’ye yükseltecek ve 11. sıraya çıkacak. Payasspor ise 22 puanla 16. basamakta kalacak.