Elazığ Belediyespor-Ofspor karşılaşmasının ardından yaşayan Elazığ Belediyespor Teknik Sorumlusu Ümit Dohman ve Ofspor’un kalecisi Philipp Alexander açıklamalarda bulundu.

DOHMAN: ÇOK EKSİĞİMİZ VAR AMA ARTILARIMIZ DA VAR

Elazığ Belediyespor’un çiçeği burnunda teknik sorumlusu Ümit Dohman, “Ben herkesi tebrik ediyorum. Bütün Elazığ halkına selamlarımı söylüyorum. Burada çok güzel anılarım oldu. Elazığ programlarım oldu, Elazığ Belediye anılarım oldu. Bu şehre bu halka layık olmaya çalışıyorum. Oyuncularımıza ilk geldiğimiz zaman tek bir şey var ‘Amerika’yı keşfe gelmedik sadece işimizi yapmaya geldik. Bu da sizin işiniz bunu dosdoğru şekilde doğrusu ne ise yaptığınız zaman sonucun karşılıksız geleceğini’ söyledik. Bugün aslanlar gibi oynayan oynamayan, tribündeki herkes yüzde yüz mücadele verdi. Futbol mücadele ve akılla oynanan bir oyun. Bunu da sergilediğimiz için çok mutluyuz. Devamını da getirmek istiyoruz, doğru işler yapmak istiyoruz. Tek temennimiz bu. Benim için yeni bir başlangıç. Hedef ne olur, ne biter? Ben önümdeki maça bakacağım. Bu oyuncuları da buna inandıracağım. İki günlük süreçte bu çocuklara bu maçı kazanmalarına inandırdıysak gerisini de düşünün. Ama hedefse hedefi biz zaten koyuyoruz. ‘Önümüzdeki maçı kazanmak’ Play-Off olur, şampiyonluk olur. Bunlar kısa vadeli hedeflerimiz değil. Ama önümüzde Tepecik maçı var. Deplasmana gideceğiz. Birkaç antrenman yapıp onları daha da iyi tanımak istiyoruz. Zaten geçen seneden bildiğim oyuncular vardı. Bu oyuncuların potansiyellerini de biliyorum. Daha iyi şeyler verebileceklerini de biliyorum. Eksiklerimiz var mı? çok eksiğimiz var ama artılarımız da var. İyi takımız. Mücadele ettiğimiz sürece herkesi yeneceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ALEXANDER: ELAZIĞ’A ÇOK GELDİM

Avusturya doğumlu olan ancak Türkiye Cumhuriyeti uyruğuyla Türk statüsünde oynayan 22 yaşındaki genç kaleci Philipp Alexander, “Benim annem Elazığlı. Babam yabancı. Ondan dolayı yabancı isim koymuşlar. Ben Alexander’ı kullanmıyorum. Philipp ismimi kullanıyorum. Ben Elazığ’a çok geldim. 5-6 kez Elazığ’a geldim. Benim memleketim diyebilirim. Annem Karakoçan’da büyümüş. Ben Avusturya vatandaşıyım. Ama annem Türk vatandaşı olduğu için mavi kağıt aldım, Türkiye’de futbol oynayabilirim. Zor bir maç oldu. Biz de biliyorduk. Biz bugün iyi oynamadık. Biz yapamadık. Elazığ Belediyespor’a yeni hoca geldiğini biliyorduk. Biraz daha fazla koşmamız lazımdı, daha fazla pas yapmamız lazımdı. Onu yapamadık. Moralimiz şu anda düştü. Ama yapacak bir şey yok. Suç bizde” dedi.
HABER: SITKI TAŞEL