Spor Toto Bölgesel Amatör ligi 2. Grup ilk hafta karşılaşmalarıstart alırken, F.Ü ile Sürsürüspor ise “Elazığ Derbisi”nde karşı karşıya geldiler.

Saat:15.00’da Fırat Üniversitesi Sentetik sahasında oynanan ve hakem Murat Demir’in yönettiği müsabakada Fırat Üniversitesi konuk ettiği Sürsürüspor’u  3-1 mağlup ederek 3 puanla lige başladı.

Müsabakaya etkili başlayan Sürsürüspor, 3. Dakikada Emrah Ayyıldız ile bulduğu gol ile 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın 15. Dakikasında Fırat Üniversitesi kazandığı penaltıyı Hasan Yılmaz’ın gole çevirmesiyle skor eşitlendi ve ilk yarı 1-1 tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında baskılı bir oyun sürdüren Fırat Üniversitesi, 51. Dakikada Ertan Karlıdağ ve 69. Dakikada Taha Esmeray’ın golleriyle rakibi Sürsürüspor’u 3-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

APAYDIN: SÜRSÜRÜSPOR’LA ELAZIĞ’IN MENFAATLERİ UĞRUNA BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Karşılaşma sonrası mikrofonlara konuşan Fırat Üniversitesi Spor Kulübü Teknik sorumlusu Burak Apaydın, “Bugün itibariyle Bölgesel Amatör Lig başladı. İyi hazırlandık. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Eksik bölgelerimize takviyeler yaptık. Bugünde iyi bir mücadeleyle ilimizin güzide bizim de ezeli rakiplerimizden Sürsürüspor’u geriye düşmemize rağmen 3-1 gibi net bir skorla yendik. Ben buradan bütün oyuncularımı kutluyorum. Sürsürüsporlu kardeşlerimizi de kutluyorum. Gerçekten Elazığ’a yakışan bu. Yenme, yenilme bu işte var. Ben onları da ayrıca tebrik ediyorum. Her zaman onlarla Elazığ’ın menfaatleri uğruna birlikte hareket edeceğiz. Bugün bu sahada bu tribünün yapılması, bu şartları sağlaması noktasında da sayın rektörümüz Kudbettin Demirdağ’a çok teşekkür ediyoruz. Her zaman sporun yanında. Bütün üst yöneticilerimize ayrıca teknik ekibime ve yönetici kardeşlerime, abilerime de çok teşekkür ediyorum. İnşallah böyle devam edeceğiz. Bu ligde kalıcı olmayı hedefliyoruz. Ama sonuçlar bizi nereye götürür, ne yaparız, ne ederiz bilemiyoruz. İyi bir takımız. Herkesin ayağına sağlık, yüreğine sağlık” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL