27.08.2018 tarihinde kurulan Elazığspor Gönüllüleri Derneği ilk genel kurul kongresini gerçekleştirdi.

“YENİ ÜYELİK BAŞVURULARI MEVCUTTUR”

Gerçekleştirilen kongrede konuşan Elazığspor Gönüllüleri Derneği Başkanı Erhan Eren Kurnaz, “İlk Genel Kurulumuzu yapıyoruz. 27 Ağustos tarihinde resmi onayını alarak başlayan Elazığspor Gönüllüleri Derneği bütün işlemlerini tamamlayıp bugün ilk genel kurulunu yaptı. Faaliyet raporunu anlatarak başlayayım; Derneğimiz Kurucular Kurulu Genel Kurul Toplantısı yapma kararı almıştı. Derneğe ait defterler usulüne uygun olarak 27.08.2018 tarihinde tutulmuştur. Derneğimize üye olmak için müracaat eden 18 üyemizin başvurusu kabul edilmişti.7’de  Kurucular Kurulu zaten vardı. Ayrıca yoğun olarak yeni üyelik başvuruları mevcuttur. Derneğimizin ileriki toplantılarında bu talepler yönetim kurulu tarafından değerlendirilip üyelik işlemleri gerçekleştirilecektir. Derneğimizin bu zamana kadar ki geliri 11 bin 350 TL’dir. Giderinin de 11 bin TL olduğu bankalardaki işlemlerde mevcuttur” ifadelerini kullandı.

“İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SIKINTILI DURUM BİZİ BU AMACA YÖNELTTİ”

Kurnaz, “Elazığspor adına yardım kampanyası baş vurusu yapmıştık. Aynı zaman zarfında Valiliğinde düzenlediği bir kampanya denk gelince biz kampanyamızı Valiliğe destek anlamında geri çektik ve yönlendirmemizi Valiliğin yaptırdığı yardım kampanyasına yapmıştık. Dernek olarak kuruluş amacımız doğrultusunda gider olarak harcadığımız 11 bin TL ile Elazığspor’un yapılandırılmış bulunan elektrik borcunun bir taksiti ödedik. Yönetim kurulumuz derneğimizin olağan genel kurul toplantısı yapması için yönetim kurulu kararı almıştır. Yönetim kurulu raporunun ibra edilmesi genel kurulun tasriflerine arz olunur. Elazığspor gönüllüler derneği bildiğiniz üzere Sayın Hacı Murat Yümlü yönetiminin istifasından sonra oluşan boşlukta yıllardır planladığımız, düşündüğümüz bir organizasyon olarak o gün hayata geçirildi. Mevcut yeni bir aday henüz daha yoktu ve içinde bulunduğumuz sıkıntılı durum bizi bu amaca yöneltmişti” şeklinde konuştu.

“DERNEĞİMİZ HALKIMIZDAN CİDDİ TEVECCÜH GÖRDÜ”

Erhan Eren Kurnaz, “Tek amacımız Elazığspor’u nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz? Bu doğrultuda gerek maddi, gerek manevi, her türlü anlamda mevcut Elazığspor yönetimi kim olursa olsun destek, denetleme, koruma, güçlendirme, istenmeden oluşabilecek bir zararın önüne geçme adına kim olduğuna bakılmaksızın destek olmaktır. Tamamen gönüllülerden oluşan, Elazığ’daki gönüllü iş adamları, Elazığ’daki ve dışarıdaki gönüllü hukuk adamları, gönüllü esnaflarımız, gönüllü basın mensuplarımız derneğimize üye oldu. Halkımızdan da ciddi teveccüh gördü. Derneğimize üye olmak isteyen çok sayıda Elazığspor gönüllüsü var. Onları da zamanla derneğimize katacağız” dedi.

“İLİMİZDE İKİ TANE PROFESYONEL FUTBOL TAKIMI VAR”

Eren Kurnaz, “Dernek bu süre zarfında boşta durmadı. Bazı projeler üretmeye, ne yapabiliriz? nasıl destek olabiliriz diye kendi aramızda yaptığımız istişarelerden güzel fikirlerimizle, projelerimizle ortaya çıktı. Bunların bir kaçından bahsetmek isterim. İlimizde iki tane profesyonel futbol takımı var. Elazığspor ve Elaziz Belediyespor. Mevcut spor hukukunda ve Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde çok sayıda hukuki anlamda katı kurallar var. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde bulunan uyuşmazlık çözümü kurulu, disiplin kurulu, hakim kurulu gibi kurumlarda hemen hemen her hafta düzenli kulüplerle ilgili bazı davalar oluyor, maçlar esnasında yaşanan olaylardan dolayı disipline sevk etmeler oluyor. Maalesef bu konularda genelde kulüplerimiz haksız çıkıyor. Elaziz Belediyespor’la ilgili bu durumlar söz konusu değil. Ama biz bu tarz durumlarda kulüplerimizin, kulüp yöneticilerimizin, sporcularımızın gerek uyuşmazlık çözüm kurulu, gerek disiplin kurulu gerekse takim kuruluyla alakalı bilgilendirmeleri kendilerine farkındalık yaratmak için bir sempozyum ya da bir çalıştay gibi bir organizsayon ile destek olmak istiyoruz” diye konuştu.

“DOĞRU YAPIYI OLUŞTURMA ADINA ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

Kurnaz, “Uyuşmazlık disiplin kurulundan, hem disiplin kurulundan hem de takim kurulundan direk yetkili insanları şehrimize davet edip burada bir sempozyum düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu anlamda bu organizasyonlar gerek spor yöneticilerine, gerekse de futbolculara yeni kapılar açacaktır. Olayın daha da farkında olarak atacakları adımları belirlemeleri noktasında ciddi katkılar olacaktır. Elazığspor’umuzun yıllardan beridir tüzüğüyle ilgili sıkıntılar var. Bu tüzük konusu Elazığspor’un kangren bir yarası. Tüzükteki boşluklar, yanlışlıklar veya günü kurtarma adına ilerisini düşünmeden yapılan değişiklikler Elazığspor’umuzun bu noktaya gelmesinde ciddi problem. Bu konuda şehrin bütün spor dinamikleri hem fikir. Bu noktada da gerek derneğimizin bünyesinde bulunan avukatlarımız, gerek bu konuyla ilgili geçmişte tecrübesi olan spor dinamikleriyle birlikte oturup, konuşup bir noktaya gelmek istiyoruz. Bunların hazırlıkları başladı açıkçası. Bu noktada da kim olursa olsun mevcut Elazığspor yönetimiz, katkı sağlayabilecek bazı sivil toplum kuruluşları, Elazığspor platformu, Elazığspor gönüllüleri derneği, geçmişte tüzük hazırlayan deneyimli avukatlarımız. Bunlarla, istişarelerle biz en doğru tüzüğü, en doğru Elazığspor’un faydasına, menfaatine dokunacak, en doğru yapıyı oluşturma adına çalışmalar yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“HERHANGİ BİR SİYASİ YAPILANMANIN ÜRÜNÜ DEĞİLDİR”

Erhan Eren Kurnaz, “Ayrıyeten de direk futbolcu kardeşlerimizin faydasına dokunabilecek, onların tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde onlara fayda sağlayabilecek ekipmanlarla ilgili de bazı projelerimiz var. Bu noktada da elimizden geldiği kadar kulübümüze destek olmaya çalışacağız. Elazığspor Dernek statüsünde yönetiliyor bir delege yapısı var. Biz mümkün olduğu müddetçe Elazığspor gönüllüler derneğindeki Elazığspor delege sayısını arttırmayı planlayıp o noktada Elazığsor’a destek anlamında daha etkili bir yapı olmaya çalışacağız. Bu noktada amacımızın tamamen Elazığspor’a faydadan başka hiçbir şey olmadığını üstüne basa basa söylüyorum. Bizim derneğimiz herhangi bir siyasi yapılanmanın ürünü değildir. Herhangi başka amaçları olan, bir yerlere gelmek istenen bir yapılanma değildir. Bu konuda da tamamen gönüllülük esasıyla ilerleyen ve bu çizgisini bozmayacak olan bir denek olacaktır. Katılan bütün üyelerimize, değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ELAZIĞSPOR GÖNÜLLÜLER DERNEĞİ’NİN YÖNETİM KURULU LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE;

ASİL ÜYELER;

Erhan Eren Kurnaz (İş Adamı Elazığspor eski futbolcusu)

Asilhan Arslan (Elazığ Ticaret Odası Başkanı)

Hacı Arif Turgut (Elazığspor eski futbolcusu)

Ayşe Ay Çelik (Özel Sektör Yöneticisi)

İbrahim Şavan (İş Adamı)

YEDEK ÜYELER;

Mustafa Çelik (İş Adamı)

Yunus Genç (İş Adamı)

Çağdaş Yurt (Adalet Bakanlığı Müfettişi)

Kutluhan Aba (Avukat)

Gökçe Balıbey (Özel Sektör Birim Müdürü)

ELAZIĞSPOR GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ DENETLEME KURULU LİSTESİ;

ASİL ÜYELER;

Turan Kurnaz (Esnaf Kefalet Başkanı)

Maçit Yıldırım (Avukat)

Ömer Furkan Alpay (Avukat)

YEDEK ÜYELER;

Alper Aytuğ (Esnaf)

Mustafa Gür (Gazeteci)

Bülent Bal (Elazığspor Eski Futbolcusu)