Elazığspor Kulübü Başkanı Sedat Karataş, Elazığspor’la ilgli basın açıklaması düzenledi.  

Elazığspor’la ilgili gelinen son süreç ve özellikle sosyal medya üzerinde dolaşan iddialarla ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Sedat Karataş istifa ettiğini açıkladı.  İşte başkan Karataş’ın o açıklamasının tam metni…

“ÇABALARIMIZ KAMUOYU TARAFINDAN BİLİNMEKTEDİR”

Elazığspor’un borçlarıyla uzun bir süre mücadele ettiklerini belirten Başkan Karataş, “Değerli basın mensupları Elazığspor Yönetim Kurulu olarak bir yılı aşkın süredir, kulübümüzün içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarıp şehrimizi ve taraftarlarımızı en iyi şekilde temsil edebilmek için gece gündüz demeden, elimizden gelenin fazlasıyla mücadele verdik. Resmi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne gerek FİFA’dan gerek TFF’den gelecek cezalar ve gerekirse iç borçlarımızı ödemek için gösterdiğimiz çabalar tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bütün olumsuzluklara rağmen, şuana kadar kapatılan 75 milyonluk borç ve geri getirilen eksi 6 puan verdiğimiz mücadelenin en somut göstergesi olmuştur” dedi.

 

“İSTİFA EDİYORUM”

Başkan Karataş, “Son bir haftadır Elazığ gündemini meşgul eden, Sayın Valimiz başkanlığında yapılan toplantıda konuşulan konuların detayına girmeye gerek duymadan şunu belirtmeliyiz ki söz konusu toplantı da Elazığspor’un geleceğe sağlam adımlarla girebilmesi için gereken destek sağlanamamış sonucu her ne olursa olsun mevcut yönetimin görevi bırakması ve yeni bir yönetim arayışına girilmesi kararı verilmiştir. Bizlerde bu polemiği uzatmanın şehrimize ve Elazığspor’umuza zarar vereceğini düşünerek ilimiz yöneticilerinin ve siyasilerin beyan etmiş oldukları kanaatlerini veya almış oldukları karara uyarak yürütmekte olduğum Elazığspor Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

“KULÜBÜMÜZÜN ZARAR GÖRMESİNİ ENGELLEYECEKLERİNİ UMUT EDİYORUM”

Başkan Sedat Karataş, “Son bir haftadır ilimiz milletvekilleri ve sayın valimizin Elazığspor’a destek açıklamalarını referans alarak kendilerinin desteği ile güçlü ve yeni bir yönetimin şehrimizin 50 yıllık markası olan Elazığspor’umuza sahip çıkacağını kısa vadede gerekli edinimleri yerine getirerek kulübümüzün zarar görmesini engelleyeceklerini umut ediyorum. Görevde bulunduğum süre boyunca hiçbir şekilde desteklerini esirgemeyen, aziz şehrimizin 50 yıllık markası için bizlerle birlikte mücadele veren Elazığspor’umuz için her türlü fedakârlığı yapan onursal başkanımız Elazığ Belediye Başkanımız sayın Mücahit Yanılmaz başta olmak üzere gerek ilimizde gerekse il dışında bulunan cefakar taraftarlarımıza Gençlik 23, Narkoz, Abluka ve Milliyetçi Elazığsporlular gurupları başta olmak üzere tüm taraftar guruplarımıza kulübümüzde bizlerle beraber, görev almış alın teri dökmüş, tüm kardeşlerimize siz değerli basın mensuplarına yönetim kurulu üyelerimize ve bizleri dışardan maddi manevi destek olan tüm dostlarıma en içten duygularımla teşekkür ediyor, hepinizi yüce Allah’a emanet ediyorum” dedi.