İç saha maçlarını oynamak için stadyum arayışlarına giren ve Malatya’yı tercih etmesine rağmen, buradan olumsuz sonuç alan Elazığspor’da rota yeniden komşu kente çevrildi.

Elazığ Atatürk Stadyumu’nun yıkım sürecine girmesinin ardından Altay maçını Sivas’ta, Adanaspor karşılaşmasını ise Şanlıurfa’da oynayan Bordo-Beyazlı ekibimiz, daha önce olumsuz yanıt aldığı Malatya Stadyumu için bir kez daha yetkililerin kapısını çalacak.

Yol masraflarının önüne geçebilmek ve ekstra külfetten kurtulmak adına, Elazığ’a olan yakınlığından dolayı maçlarını Malatya stadyumunda oynamak isteyen Elazığspor, önümüzdeki günlerde il yöneticilerinden oluşan bir heyetle yeniden Malatya’nın kapısını çalacak.

Hatırlanacağı üzere Bordo-Beyazlı kulüp personelleri Altay maçından önce de komşu şehrin kapısını çalmış ancak güvenlik kaygıları nedeniyle ret yanıtını almıştı.

Malatya stadyumuyla ilgili yaşanan sıkıntılar, televizyonumuzda yayınlanan ve genel yayın yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu Gündem programında da ele alınmış ve bu durum eleştirilmişti.

DEVECİOĞLU: EN BÜYÜK ARZUM MALATYA’DA OYNAMAK

Elazığspor Kayyum Başkanı Sebahattin Devecioğlu, “Benim en büyük arzularımdan bir tanesi Malatya’da oynamak” dedi.

AKBIYIK: BİZİM BASKI YAPMAMIZ GEREKİYOR

Kanal Fırat Televizyonu Zeki Akbıyık ise, “Malatya’ya da bizim baskı yapmamız gerekiyor. Çünkü Malatya’ya baktığınız zaman stat bu tarafta insanın ağırına gidiyor. Malatya’nın ‘işte güvenlik nedeniyle veremeyiz’ demedi gerçekten çok ayıp. Ben bizim Spor Birimimizle konuştum çok ayıp. Biz komşuyuz. Oradaki bir şehrin Valisi eğer Elazığspor’un güvenliğini sağlayamıyorsa ağır olacak ama o zaman Valilik yapmasın yani. Malatya’nın sahasını vermemesi benim çok ağırıma gidiyor. Malatya’nın sahasını vermemesi Malatya’nın dışında, Elazığ’a daha yakın bizim 20 Bin lira karımız olacak. 8 maç oynanacak, 160 milyar eder” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL