Atatürk stadyumunun yıkılmasının ardından 2. Yarıda adeta sürgün hayatı yaşayan ve maçlarını farklı illerde oynayan Elazığspor, bu maçlar sonunda henüz 3 puan sevincini yaşayamadı.

Elazığ Atatürk Stadyumu’nun yıkım sürecine girmesiyle maçlarını deplasman takımı gibi oynamak zorunda kalan ve bu durumdan olumsuz yönde etkilenen Elazığspor, rakipleriyle 1 kez Sivas, 2 kez de Şanlıurfa’da karşılaşmasına rağmen, bu 3 maçta da galip gelemedi.

Yapımı adeta yılan hikayesine dönen, zaman zaman da polemik konusu olan ve geride bıraktığımız 2018 yılı içerisinde projesi tamamlanıp ihalesi yapılan ve yıkım sürecine giren Elazığ Atatürk Stadyumu’nda Mart ayı içerisinde temel atma çalışmaların başlayacağı öğrenildi.

Stadyumun yıkım sürecinde olması nedeniyle ilk yarının son iç saha maçı olan Altay karşılaşmasıyla birlikte maçlarını ilimiz dışında oynamak zorunda kalan Elazığspor, bu süreçten fazlasıyla olumsuz etkilendi.

Şu ana kadar 3 iç saha maçını Elazığ dışında oynayan Bordo-Beyazlı ekibimiz, bu maçlarda sadece 2 puan toplayabildi.

Buna göre Sivas’ta Altay ile karşılaşan Elazığspor; rakibiyle 1-1 berabere kalırken, Şanlıurfa’da oynadığı ilk maçında ise Adanaspor’a 1-0 mağlup oldu.

Bordo-Beyazlı ekibimiz, Şanlıurfa’da oynadığı son maçında ise Giresunspor ile golsüz berabere kaldı.

İç saha maçlarını daha yakın il olan Malatya’da oynamak isteyen ve bu doğrultuda girişimlerine devam eden Elazığspor’da Gençlerbirliği Maçı öncesinde de olumlu bir sonuç alınamazken, temsilcimiz Başkent ekibiyle de yine Şanlıurfa’da karşılaşacak.