Selçuk Öztürk Başkanlığı’ndaki Yönetim Kurulu’nun aldığı karar gereği geçen hafta yapılması gereken ancak çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Elazığspor Kulübü Derneği’nin Mali ve İdari konularının müzakere edileceği Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Elazığ Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

KONGREDE;

Elazığspor Kulübü Derneği Tüzüğü’nün 16. Maddesi gereği olağanüstü genel kurulun yapılabilmesi için; “ikinci toplantıda en az Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinin iki katından az olamaz” hükmü yeterli olacak.

Kongrede 60 kişi ile çoğunluk sağlandı.

Elazığspor Kulübü Derneği’nin Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nın gündem maddeleri okundu.

Açılış ve Toplantı Çoğunluğunun Tutanakla Tespiti yapıldı.

Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı gerçekleştirildi.

ÖZTÜRK: ÇOK YORULDUK

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk, “İstabnul’da transfer tahtasının açılmaı konusunda başarılı olduk. Transfer tahtamızı valimizin destekleriyle, şehrin ileri gelenlerinin destekleriyle açtık. Elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Tahtamızı yaklaşık akşam 21.30 gibi açtık. O arada da önceden görüştüğümüz oyuncular vardı. Bir çok oyuncuyu da alamadık. Yaklaşık 8 oyuncumuzu maalesef iş akşama kaldığından dolayı transferi yapamadık. Çok uğraştık. Çok yorulduk. Tahtayı açabildik, koştur koştur 22 tane oyuncuyla Sebahattin Başkanla görüşebildiğimizce, fiyatları bir yandan, muhasebedeki bir yandan görüştük” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: ZATEN BU TAKIM SEZON BAŞINDA DÜŞMÜŞTÜ

Başkan Öztürk, “Ben objektif konuşurum. Bu kürsüden yine demiştim. Maalesef Elazığspor’umuz sezon sonunda yüzde 70 ihtimalle düşmüştür. O gün doğal olarak eleştirildik. Ama biz gerçekleri söylemek zorundayız. Zaten bu takım sezon başında düşmüştü. Stadı olmayan, taraftarın taşınmasında sıkıntı yaşanan, kahvaltı bile çıkmayan bu kulübün sonu bu oluyor. Maalesef içi yanıyor. En çok içi yananlardan biri de benim. Ama Allah’a çok şükür içimiz rahat. Elimizden geleni maddi manevi yapmaya çalıştık. Bazı temel taşlar olmayınca olmuyor. Öne geçtiğimiz maçları verdik. Ama bunları Elazığ stadında vermezdik. Stadı tutuyorsun sezonun ortasında yıktırıyorsun. Birileri taraftarı örgütlüyor. Siyasilerin üzerine salıyor ‘stadımız ne oldu’ diye. Bunlar hep başıboş yönetimler yüzünden. Burada Vekillerimiz olmayabilir, belediye başkanımız olmayabilir. Ben hepsiyle görüşüyorum. Açık söyleyeyim. İstanbul seçimleri var biliyorsunuz. O seçimler olmasaydı ben hepsinin de geleceğine inanıyordum” şeklinde konuştu.

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “Elazığspor’un toplam borcunun; 42 milyon 508 bin lira. Altyapı tesislerine Furkan Gündüz adını vereceğiz” dedi.

Genel Kurul Başkanlık Divanına toplantı tutanaklarının imza yetkisi verildi.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun Okunması ve müzakeresi yapıldı.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun İbrası,

01.03.2019 – 31.05.2019 tarihleri arası gelir gider tablosunun okunması ve müzakeresi

01.03.2019 – 31.05.2019 tarihleri arası gelir gider tablosunun ibrası

Denetleme Kurulunun Raporunun Okundu.

Denetleme Kurulunun Raporunun İbrası gerçekleştirildi.

01.06.2019 – 31.05.2020 Dönemi tahmini Bütçe Tasarısı ile Talimat ve Bütçe Uygulama Esaslarının Görüşülmesi Kabulü veya Reddi hakkında oylama yapıldı.

Dilek ve Temenniler maddesine geçildi ve hemen akabinde toplantı sona erdi.

HABER: SITKI TAŞEL