Elazığspor’u geçtiğimiz sezonlarda çalıştıran Teknik Direktörler bu sezon büyük başarılara imza atarak kariyerlerinde zirve yaptılar.

Son yıllarda Teknik Direktör değişiklikleriyle sürekli gündeme gelen Elazığspor’un eski hocaları bu sezon liglere damgasını vurdu.

2015 yılında Elazığspor’u çalıştıran İbrahim Üzülmez bu sezon Çaykur Rizespor adeta zirve yaptı. Hikmet Kahraman’ın ardından Karadeniz temsilcisiyle anlaşan İbrahim Üzülmez Çaykur Rizespor ile şampiyonluk yaşarken, yeni sezon içinde takımı ile sözleşme uzattı.

Yine sezon başında Elazığspor ile anlaşan ancak ligin 10.Haftasında yönetim tarafından kovularak görevine son verilen Mehmet Altıparmak, küme düşer denilen Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’u 12 puandan alarak önce Play-Off’a ardından Süper Lige taşıdı.

2013-2014 sezonunda Elazığspor’u çalıştıran ve ardından kulüp bulmakta zorluk çekmeyen bir diğer Teknik Direktör Okan Buruk ise, bu sezon adeta kariyerinde önemli bir patlama yaptı.

Göztepe’de geçirdiği başarısız haftaların ardından bir başka Ege temsilcisi Akhisarspor ile anlaşan Okan Buruk, takımını süper ligde tutmayı başarırken, Ziraat Türkiye Kupasını da takımının müzesine götürdü ve Akhisarspor’a UEFA kupasında oynama hakkı kazandırdı.

Elazığspor taraftarıyla bir türlü yıldızı barışmayan ve çok eleştirilen Bayram Bektaş’ta sezonu başarıyla tamamlayan Teknik Adamlardan oldu. Ümraniyespor ile uzun süre zirve inadını sürdüren Bektaş, Play-Off’a kalma başarısı gösterdi. Bayram Bektaş’ın bu sezon ki başarısı Göztepe’nin gözünden kaçmazken, başarılı Teknik Adam Bayram Bektaş yeni sezonda Süper Lig’de Göztepe’yi çalıştıracak.

Yılmaz Vural ise Eskişehirspor’da tecrübesini konuşturdu. Son 5 hafta ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Eskişehirspor’un başına geçen Yılmaz Vural, Eskişehirspor’u ligde tutmayı başardı.

Elazığspor’u çalıştıran eski teknik direktörlerden Ümit Özat ise bu sezon sınıfta kaldı.

Gençlerbirliği’ni çalıştıran Ümit Özat takımının süper ligden düşmesine engel olamadı.