Tetiş Yapı Elazığspor’da kriz büyümeye devam ediyor.

Son 3 ayda yönetime seçilen 3 yönetiminde istifa etmesinin ardından yeniden kongre tarihi alan ve 3 Aralık tarihinde seçimli genel kurul yapacak olan bordo-beyazlı kulüpte yaşanan belirsizlik, futbolcuları çileden çıkardı.

Tam anlamıyla sahipsiz kalan maç başı, maaş, peşinat gibi alacaklarının yanı sıra hakkedilmiş galibiyet primlerini bile tahsis edemeyen yerli futbolcular Türkiye Futbol Federasyonuna başvurmaya hazırlanırken, yabancı futbolculardan Elmar Bjarnason ve Andreas Tatos’un FIFA’ya başvurduğu öğrenildi.

İzlandalı futbolcu Bjarnason’un 2 maaş toplamı olan 42 Bin Euro için FIFA’ya başvurduğu bildirilirken, FIFA’dan Elazığspor Kulübüne ihtar yazısı çekildiği ve bordo-beyazlı kulübe 12 Kasım tarihine kadar süre verildiği öğrenildi.

12 Kasım tarihine kadar Bjarnason’a ödeme yapılmaması durumunda İzlandalı futbolcunun serbest kalacağı ifade edildi.

Öte yandan Andreas Tatos’un da FIFA’ya başvurduğu ancak bu futbolcunun başvurusuna karşılık şu ana kadar FIFA’dan herhangi bir tarih belirten yazının kulübe ulaşmadığı belirtildi.

Tetiş Yapı Elazığspor Kulübünde yaşanan tek sıkıntı yabancı futbolcular değil.

Yaşanan belirsizliğin ardından yerli futbolcularda çark etti. Ödemeleri yapılmayan futbolcuların Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru hazırlığında oldukları öğrenilirken, Ocak ayındaki transfer tahtasına alacaklarının yansıyacağı ve Ocak ayında serbest kalmak için avukatlarına talimat verdikleri bildirildi.