2. transfer ve tescil döneminin sona ermesine sayılı saatler kala, transfer yasağı olan Elazığspor’un bu yasağı kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

31 Ocak Perşembe günü saat 24:00’de sona erecek olan 2. Transfer ve tescil dönemi öncesinde tüm oyuncularını kaybeden ve ligin ikinci yarı maçlarına altyapıdan profesyonel yapılan oyuncularla devam eden Elazığspor’da, transfer yasağının kaldırılması için geceli-gündüzlü çalışmalar devam ediyor.

Kayyum başkanı Doç.Dr. Sebahattin Devecioğlu’nun İstanbul’da eski başkanlardan Selçuk Öztürk’le birlikte sürdürdüğü çalışmaların yanısıra, yine eski kulüp başkanlarından Hacı Murat Yümlü’nün de transfer yasağına engel kişi ve kuruluşlarla ilgili çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Transfere engel kişilerle kulüp çalışanlarının da bireysel olarak görüştükleri ve yasağın kaldırılması için engel olanlara ricada bulundukları öğrenildi.

Edindiğimiz bilgilere göre, bir çok dosyanın çözüme kavuşturulduğu ifade edilirken, aralarında bazı teknik adamların ve futbolcuların olduğu birkaç dosyanın çözümü için de son dakikaya kadar mücadele edileceği belirtiliyor.

Özellikle rakip takımlara transfer olan eski oyuncuların transfer yasağının açılmaması için yeni kulüp yetkililerinden baskı gördükleri ve Elazığspor’a muvaffakat vermeye son anda yanaşmadıkları ifade ediliyor.

Kulübün içinde yaşadığı ekonomik sıkıntıları dile getirerek yasağa engel kişilerle görüşmeleri hızlandıran Elazığspor yetkililerinin, transferin bitmesine sayılı saatler kala bu yasağı kaldırmak için girişimlerini devam ettirecekler.

Öte yandan ilimiz valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın da İstanbul’a gittiği ve Elazığspor’un durumunu yakından takip ettiği öğrenilirken, Kayyum Başkanı Doç.Dr. Sebahattin Devecioğlu’yla da bir görüşme yapacağı tahmin ediliyor