TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Elaziz Belediyespor, ilimizde karşılaştığı Van Büyükşehir Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek 5 haftalık galibiyet özlemine son verdi.

Saat 13.00’de Elazığ İl Özel İdaresi Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmaya oldukça etkili başlayan Elaziz Belediyespor, 19. Dakikada Ali Akburç’un attığı golle rakibi karşısında 1-0 üstün duruma geçti.

İlk yarıda oyunun kontrolünü tamamıyla elinde bulunduran Elaziz Belediyespor’da Ali Akburç’un kullandığı frikikte top direkte patlarken, temsilcimiz yine Ali Akburç ile yüzde yüzlük bir pozisyonu da değerlendiremedi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda skoru korumaya çalışan Elaziz Belediyespor, oyunu kendi yarı alanında kabul ederken tehlikeli ataklar geliştiren Van Büyükşehir Belediyespor, Elaziz Belediyespor kalecisi Engin Olgun’u geçemedi.

İkinci yarıda bir de penaltı vuruşundan yararlanamayan Van Büyükşehir Belediyespor’un gol girişimleri sonuçsuz kalınca müsabaka Elaziz Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Elaziz Belediyespor, bu sonucun ardından puanını 19’a çıkararak 14. Sıraya yükseldi.