Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol akşam saatlerinde Elazığspor tesislerini ziyaret etti. Futbolcularla bir süre sohbet eden Erol, daha sonra önemli açıklamalarda bulundu.

“ELAZIĞSPOR’UN YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİK”

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bugün Elazığspor kulüp başkanımızı ve kulübümüzü ziyaret etmemizdeki amacımı bu hafta sonu oynana Karabükspor maçında Elazığspor’umuzun galip gelmesinde kaynaklı hem teşekkür etmek, hem de futbolcularımızı ziyaret edip onlara duyduğumuz mutluluğu ifade etmekle ilgili. Ama aynı zamanda ben kamuoyunu Elazığspor’un süreciyle bilgilendirmek için yine burada tekrar Elazığspor’un yöneticileriyle bir araya geldik. Birincisi biz her zaman Elazığspor’a desteğin yalnızca maddi değil, futbolcularımızın ve kulübümüzün manevi desteğine ihtiyacına olduğunu her zaman gündeme getirdik. Bu anlamda Elazığspor kulübümüzün maçlarına ilimizin bütün bürokratları, bütün iş adamları, bütün siyasetçilerinin uygun oldukları süre içerisinde katılmalarını bekledik ve bekleriz bundan sonra da. Çünkü bizim oradaki varlığımız gerçekten sahada top oynayan futbolcularımıza psikolojik bir moral sağlıyor. Seyircilerimize moral veriyor. Bir sahiplenme duygusuyla stattaki, maçtaki performans biraz daha farklılaşıyor ve artıyor. Bunu Karabükspor maçında gördük. Bu başarıdan dolayı kulüp yöneticilerimizi ve futbolcularımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL MEDYADA ASLI ASTARI OLMAYAN HABERLERDE ÇIKIYOR”

Kardemir Karabükspor maçı galibiyetinin ardından prim sözü veren Gürsel Erol, “Ben Milletvekili seçilmeden önce de söylemiştim; maaşımın yarısını Elazığspor’a düzenli olarak yatıracağım diye, yarısını da Elazığlı öğrencilere burs olarak vereceğim diye. Elimden geldiği kadar sözlerimi yerine getirerek, gerek Elazığspor’un deplasman maçlarında bizim CHP’li Belediyelerin olduğu yerlerde maç olduğu zaman katkı verilmesi, ağırlanması ve otel masraflarının indirimiyle ilgili elimizden geldiği kadayırla katkı veriyoruz. Ve maaşımı da Milletvekili seçildiğim günden bugüne kadar düzenli olarak %50’sini Elazığspor’a yatırıyorum. Hatta Karabükspor maçından sonra 6 aylık maaşımı peşin yatıracağım diye bir taahhüttüm vardı, bugünde onu yatırdım Elazığspor’a. Fakat sosyal medyada aslı astarı olmayan haberlerde çok çıkıyor. Bunlarda bizi rahatsız ediyor, üzüyor. Hem katkı vermek isteyip hem katkı verirken bir taraftan da bu tür aslı astarı olmayan haberlerin çıkması bizi üzüyor. Bizim ağzımızdan çıkmayan, bizim konuşmadığımız konularla ilgili sanki söz verilmiş, yerine getirilmemiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunu da çok etik bulmuyorum, çok değerlendirmeyi de doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.

“ELEKTRİK BORCU İÇİN 3 ÖNEMLİ GÖRÜŞMEDE BULUNDUM”

Elazığspor tesislerinin elektrik sıkıntısı konusunda da bazı çözüm önerilerinde bulunan Gürsel Erol, “Bugün 3 tane önemli görüşme yaptım, bunlardan birisi Meclis Başkanımızı aradım, Sayın Binali Yıldırım’ın özel kalemini aradım. Özbekistan’da olduğunu ben yarın akşam Ankara’ya geliyorum, eğer uygun olurlarsa Çarşamba günü Meclis Başkanı sıfatıyla değil, Elazığspor’un fahri başkanı sıfatıyla kendisini ziyaret etmek isteğimi söyledim. Ama Sayın Meclis Başkanımızın, Binali Yıldırım Bey’in yurt dışında olduğunu söylediler. Sanırım artık 1 Ekim’den sonra Meclis açıldıktan sonra görüşeceğiz. Gençlik Spor Bakanımızla telefonda görüştüm, Elazığspor’un sorunlarıyla ilgili kendisiyle görüşmek istediğimi söyledim. Yarın için randevu verdi. Ama yarın benim artı bir programım çıktığı için yarın akşam döneceğim. Eğer iniş saatinde Sayın Bakanımız Makamındaysa; Sayın Bakanı ziyaret edeceğim, yoksa daha sonra Ankara’ya döndüğüm tarihte kendisini ziyaret edeceğim. Ayrıca bugün buraya gelmeden önce AKSA elektik yöneticilerini ziyaret ettim. Elektrik işinin bundan sonraki süreçte de Elazığspor’a yük getirmemesi adına nasıl formüle edebiliriz i konuştuk arkadaşlarımızdan bize yol göstermelerini rica ettim. Mevcut borçlar için ilgili firmayla görüşüp; bir reklam karşılığı bu borçları silebilir miyiz? onun girişiminde bulunacağız. Belki de Binali Bey’e telefon açtırıp, AKSA’nın yöneticilerine telefon açtırıp bunu bir şekilde formüle edebilmenin yolunu arayacağız.” dedi.

“GİDERLERİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN BİR KANUN TEKLİFİ HAZIRLAYACAĞIZ”

Milletvekili Erol, “Ama bundan sonra da yine elektrik borcundan kaynaklı kulübün genel rutin giderlerinin düşürülmesi için bir kanun teklifi hazırlayacağız. Çünkü öğrendiğim kadarıyla özellikle sokak aydınlatmaları ve park aydınlatmaları kanunla birlikte kanunla düzenlenmiş. Bunlar hazine tarafından karşılanan ve giderleri hazine tarafından karşılanıyormuş. Yani bir sokak aydınlatması, bir park aydınlatması nasıl bir kentin yaşamına katkı sunuyorsa; bir ortak giderse, bir ortak hizmetse; bir spor kulübünün aydınlatılması da, maçlara hazır hale getirilmesi veya elektrik gideri de o kentin genel gideri olarak düşünüyorum ben. Bununla ilgili en kısa zamanda bir kanun teklifi vereceğiz. Yalnızca Elazığspor kulübü için değil bu. Bundan kanun çıktığı için kanun bir ile mahsup olamaz Türkiye’de bütün spor kulüplerinin, statlarının elektriğinin hazine tarafından sokak aydınlatmaları, park aydınlatmaları gibi karşılanması için bir kanun teklifi sunacağız. Bunu da ben AKP’nin ve kendi partimin Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve mecliste bulunan diğer siyasi partilerin grup başkan vekilleriyle bizzat görüşüp gerekçelendirerek; bu kanun çıkarsa en azından bundan sonra Elazığ’ın elektrik sorunu kalmaz” ifadelerine yer verdi.

“MİLLETVEKİLİMİZ HER ZAMAN YANIMIZDA”

Toplantı yapma planlamalarının olduğunu belirten Elazığspor As Başkanı Murat Yerlikaya da, “Sayın Milletvekilimiz her zaman olduğu gibi bugünde ziyaret etti. Her zaman yanımızda bu aşikar. Tüm bahsettiği, taahhüt ettiği, söylediği görevleri fazlasıyla yerine getirdi, getiriyor da. Bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda. Bu hafta bizim için çok önemli. Çünkü çok kısa bir süre var. ayın 30’una kadar süremiz var. Şimdi Cuma günü görünüyor en müsait gün. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız zaten her zaman bu hafta için buradalar günlerle ilgili bir problem yok ama; Milletvekillerimiz çok yoğunlar. Tolga Bey’le bugün bayağı uzun görüştük. Federasyonla ilgili onlarında çok ciddi görüşmeleri var; gerekli evrakları bilgileri kendilerine gönderdik. Federasyon kanadıyla ilgili görüşmeler yapıyorlar. Metin Bey’in de yoğun bir gündemi var, o da şehir dışında. Onunda tarihi tam belli değil onu da bildirecekler. Ama bu gün olarak bir şey diyemiyoruz, bu hafta içerisinde toplantı yapmayı planlıyoruz” dedi.