Aralarında Elazığspor ve Galatasaray’la birlikte 25’in üzerinde kulüpte teknik direktörlük yapan, Milli Takımlar eski teknik direktörü Fethi Demircan, medya grubumuzu ziyaret ederek, başarı dileklerinde bulundu.

“KANAL FIRAT BENİM GÖZLERİMİ YAŞARTTI”

Kanal Fırat’ı sürekli izlediğini ifade eden Demircan, “Her zaman her yerde bir Elazığlı olarak kendimden gurur duyuyorum Elazığlı olduğum için gurur duyuyorum. Elazığ Türkiye genelinde, Türk toplumunda çok büyük yeri olan bir vilayet. Gezdiğim bu Kanal Fırat benim gözlerimi yaşarttı. Bu kadar mükemmel, bu kadar düzgün, bu kadar fevkalade kanal görmedim ben hemen hemen bütün kanallara yoruma gidiyoruz zaman zaman, böylesini görmedim, gurur duydum. Allah Elazığ’a muvakkak ve muzaffer eylesin. Tabi ki burada yapılması gereken en önemli olaylardan bir tanesi de bu gibi kurumların yaşaması için halkın destek olması lazım. Ticaretle uğraşan arkadaşlarımızın destek olması lazım. Çünkü bu gibi kurumlar genel itibari ile reklamlarla yaşarlar. O bakımdan bu güzelliği devam ettirmek halkın elinde. Bende şahsen tekrar tekrar söylüyorum, gurur duydum. Başarılar diliyorum, ne mutlu Kanal Fırat gibi bir kanalın Elazaığ’da olması” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ 6 TAKIM ARASINDA GİREBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Ardından Medya kuruluşumuzu ziyareti sırasında teknik direktörlüğünü yaptığı eski takımı Elazığspor hakkında da değerlendirmelerde bulunan Milli takımlar eski teknik direktörü Fethi Demircan, “İzlediğim kadarıyla Elazığspor iyi bir takım. Ama bu takımın iyi olabilmesi için ekonomik şartlarının yerine getirilmesi gerekir. Bir takımın başarısındaki en büyük etken takımın ekonomisidir. Ekonomisi düzgün olan bir takım muhakkak ki başarılı olur. Duyduğum kadarıyla maalesef Elazığspor bu ekonomik sıkıntı içerisinde bu sıkıntı içerisinde bu futbolcu arkadaşların göstermiş olduğu başarı bana göre fevkalade güzel bir başarı. Elazığspor takım olarak gayet iyi, yalnız şunu ifade etmek isterim; kaleci çok güzel, çok özellikli bir kaleci ama aşırı derecede kendine bir güven duygusu taşıyor, bu onun aleyhine olan bir faktördür. Defansı, orta sahası iyi, forveti de iyi ama tabi ki bunun daha iyi olabilmesi için daha çok çalışması lazım. Tabi sürede kısalıyor ama benim yaptığım hesaplara göre Elazığ 6 takım arasında girebilir diye düşünüyorum. Önümüzdeki hafta Adanaspor’la maçı var, o maçı kazanıp dışarıda da Samsunspor’la maçı var. O bakımdan inşallah yürekten diliyoruz ki Elazığspor’umuz 6’ya girsin, bu 6 takım içerisinde başarılı olsun, yüzümüzü güldürsün, birinci lige çıksın. Ben her zaman ve her yerde şunu ifade ediyorum; bir takımın birinci ligde oynaması bir fabrikadan çok daha gelir getirir. Çok daha turizm bakımından değer kazanır, insan olaraktan da değer kazanır” şeklinde konuştu.

“ALT YAPIDA FUTBOLU YENİ BIRAKMIŞ ANTRENÖRLERLE BU İŞİN YAPILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Elazığ’ın geçmişte futbolcu yetiştiren bir vilayet olduğunu da kaydeden Demircan, “1971 senesinin Hürriyet Gazetesine bakıldığı zaman ben Elazığspor’a geldiğim zaman alt yapıyı kurdum. O zaman gazetelerde çıkmıştı; Elazığspor alt yapısı diye. Genç çocukların resimleri vardı. Ben Elazığsporspor’da hocalık yaptığım süre içerisinde hemen hemen bütün oyuncular Elazığlıydı. Dışarıdan gelen oyunculara da pek iyi gözle bakmıyordum. O dönemlerde mesele Mehmet Ekşi, Ulvi, rahmetli Hamit, bir tanesi ziraat mühendisi oldu, kalecile hepsi Elazığlı gençlerdi ve Elazığspor’da Hacı bunlar hepsi Elazığspor’da oynadılar. Elazığspor’u başarıdan başarıya götürdüler. Alt yapıda da futbolcular vardı, hayatım boyunca bütün kulüplerde öyle, sabah leyin a takımını çalıştıtırım, öğleden sonra da genç takımları çalıştırırım, onlarla ilgilenirim. O bakımdan alt yapıyı düzenli olarak kurmak lazım. Alt yapıyı da çalıştıracak olan teknik adamların öyle futbolu bırakmış, genç çocuklarla, yeni bırakmış antrenörlerle bu işin yapılması mümkün değildir” diye konuştu.

“ÇOK ÖZEN GÖSTERMEK GEREKİR”

Demircan, “Ancak ve ancak deneyimli, uzun süre teknik direktörlük yapmış, bu mesleğin mutfağından yetişmiş kişiler genç takımlara eğitim verebilir. O bakımdan buna çok özen göstermek gerekir. Elazığ futbolcu yetiştiren, futbolcu özellikleri olan bir vilayettir. Ama bunları faaliyete geçirebilmek için çalıştırmak lazım, onların ihtiyacı olan idmanları yaptırmak lazım. Ben Fethi Deircan olarak şunu ifade etmek istiyorum ki; Elazığspor’un alt yapısına herhangi bir katkım olacaksa her zaman için hazırım. Alt yapısına tekrar ediyorum. Çünkü alt yapıdaki çocukları yetiştirdiğimiz zaman Elazığspor’un istikbali kurtulur. Bugün hemen hemen bütün kulüplerde böyledir. Ne zaman ki alt yapıdan uzaklaştun, iş bitti. Ben Samsunspor’da 4 sene kaldım,  o birinci ligdeki başarısının paralelinde alt yapıyı çalıştırıyorum ve oradan 6 tane çocuk alt yapıdan geldi oynadı. Kocaelispor’da Yusuf, Orhan, Galatasaray’da küçük Metin’dir, büyük Metin’dir, Müfit’tir benim hep hocalık yaptığım dönemlerde o takımların alt yapısıyla ilgilenirdim ve onları yemeğe götürürdüm, onlara malzemenin her şeyin en iyisini verirdim. O bakımdan Elazığspor’un kurtuluşu bütün takımların kurtuluşu alt yapıyı üstteki birinci lig takımı kadar özen gösterip onların beslenmesiyle, sosyal olaylarıyla ilgilenmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.