İlimizi Bölgesel amatör ligde temsil eden Fırat Üniversitesi futbol takımı, yeni yönetim yapılanmasıyla basının karşısına çıktı.

YILDIRIM: GENEL KURULUMUZU ÖZEL BİR İZİNLE YAPTIK

Spor bilimleri fakültesinde yapılan basın toplantısında Prof. Dr. Mustafa İnallı’nın kendi isteğiyle görevinden ayrılmasının ardından kulüp başkanlığı görevine getirilen Doç. Dr. Eyüp Yıldırım, “Bu dönem içerisinde biz yönetim kurulu olarak yeni bir oluşumun içerisine girdik. Yalnız bu 31 Ekim’e kadar yapmamız gereken genel kurul sizlerin de taktiri veya bildiğiniz gibi bir valilik kararnamesiyle bu tarz toplantılar yasaklanmıştı. Yalnız biz özel bir medeni kanunun 125. Maddesine göre özel bir izinle genel kurulumuzu yaptık. Ve bu genel kurul sonucunda kulüp başkanlığını almış oldum. Ben kulüp başkanlığını aldıktan sonra en büyük amacım kulüp içerisindeki mevcut olan yapıyı biraz daha kurumsallaştırarak görev dağılımlarını çok iyi yapıp biraz daha kurumsallaştırarak daha iyi noktaya çekmenin hedefleri içerisine girdik” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi Spor Kulüp Başkanı Yıldırım, eski teknik sorumlu Burak Apaydın’a sportif direktörlük teklifinde bulunduklarını ancak Apaydın’ın bunu kabul etmediğini belirterek, hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Başkan Yıldırım, Apaydın’dan boşalan teknik sorumluluk görevine ise Erhan Gündüz’ü getirdiklerini açıkladı.

KIRKIL: HEDEFİMİZ TAKIMIMIZI YİNE LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIYABİLMEK

F.Ü gençlik ve spor kulübü 2. Başkanı Tuncay Kırkıl ise, “Elazığ’ın spor camiasına hizmet etmek için talip olmuşuz. Daha önce de bu işin içindeydik. Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün 1996’dan 2010-2012 yıllarına kadar yönetiminde vardım. Bu takım amatörden üçüncü lige çıkarken sahadaydım. Üçüncü ligde şampiyon olup ikinci lige çıkarken de sahadaydım, ikinci ligden düşerken de sahadaydım. Yine oradaydım. O hüznü arkadaşlarımla birlikte yaşadım. Bu takımın her şeyinde vardım. Bugünde yine Eyüp Hoca’mın başkanlığında bir görev aldık. Gayemiz, hedefimiz takımımızı yine layık olduğu yere taşıyabilmek” şeklinde konuştu.