Yıllardır Alt yapıda çeşitli yaş gruplarında mücadele eden bordo-beyazlı kulüp, Elazığspor futbol Okulları adı altında yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Elazığspor Altyapısına hizmet verecek ve 23 Nisan’da açılışı yapılacak olan Tetiş Yapı Elazığspor Futbol Okulu için Elazığspor Tesisleri’nde imza töreni düzenledi.

İmza törenine Kulüp Başkanı Sedat Karataş, Tetiş Yapı Elazığspor Kulübü Futbol Okulu Sportif Direktörü Fatih Ahmet Çakar ve basın mensupları katıldılar.

“BÜYÜK ÖNEM TEŞKİL ETTİĞİNİ DÜŞÜNMEKTEYİM”

İmza töreninde konuşan Kulüp Başkanı Sedat Karataş, “Bugün Elazığspor kulübü olarak yine bir ilki gerçekleştireceğiz. Gençlerimizi topluma kazandırma adına, alt yapımıza kazandırma adına Elazığsporumuza kazandırmak adına Elazığspor Futbol Okulu açılmasıyla ilgili bugün bir sözleşme imzalayacağız. Ben bu yapılacak işlemle birlikte Elazığspor’umuzun alt yapısının daha güçlü olacağını ve gençlerimizin mahalle aralarında futbol oynayan çocuklarımızın Elazığspor alt yapısına ve ileride de Elazığspor takımına kazandırma adına büyük önem teşkil ettiğini düşünmekteyim. Dediğim gibi ilk defa 1967’de kurulan Elazığspor kulübünün ilk defa bir futbol okulu olacak. Tüm yetki ve sorumluluğu ve kontrolü yine Elazığsporumuzun kontrolünde olacak. Ben yapılan bu sözleşmenin, açılacak olan futbol okulunun şehrimize ve Elazığspor kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum. Ahmet Çakar yine işletmemizin sorumlusu bir kısım bilgilendirmelerde yaptı. İnşallah önümüzdeki günlerde de yine kulübümüz tarafından anlaşılmayan bir şey varsa onunla ilgili yine de bilgilendirme yapılacaktır. Ben Fatih Ahmet Çakar Bey’e teşekkür ediyorum. Yapılacak bu sözleşmemizin de hem Elazığ’a hem kulübümüze ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“İLK BASAMAK İYİ FUTBOL OKULLARIDIR”

Tetiş Yapı Elazığspor Kulübü Futbol Okulu Sportif Direktörü Fatih Ahmet Çakar ise, “Elazığspor futbol okulunun açılmasına desteklerinden dolayı Başkanımız Sayın Sedat Karataş Bey’e, ikinci Başkanımız Sayın Karahan Çelik Bey’e ve saygıdeğer yönetim kurul üyerlerine çok teşekkür ediyorum. Futbol okulumuzun ilk amacı öncelikle iyi insan, sonrasında iyi bir futbolcu olması konusunda eğitim vermektir. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak kazandırılması temel hedefimiz olacaktır. Kulüplerin alt yapılar, ihtiyaçlarına cevap verecek teknik, taktik, kondisyonel futbolcularını yetiştirmesinde ki ilk basamak iyi futbol okullarıdır. Bu bilinçle Elazığspor futbol okulu 6-15 yaş arası grupların fizyolojik özelliklerini dikkate alarak Mehmet Kaplan hocamızın kontrolünde hazırlanmış antrenman programları ile çocukların bedensel gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Okul öncesi ve okul dönemindeki çocukların oyun ihtiyaçlarının en üst düzeyde olduğu düşünülerek oyun formatında hazırlanmış antrenman programları ile çalışmalarını sürdürecektir” şeklinde konuştu.